Club Brugge is uitstekend begonnen aan Play-Off 1. Blauw-zwart won in Jan Breydel met 3-0 tegen AA Gent. De wedstrijd was voor het halfuur al beslist.

De partij kende een geweldig begin, helemaal op het niveau dat we van Play-Off 1 verwachten, op en af en met kansen langs beide zijden. Een pegel van Schrijvers vloog op de lat en ook de bezoekers dreigden, via Dompe, Yaremchuk en Derijck. Net voor het kwartier was het raak: na een perfecte voorzet van Dennis trapte Vormer in één tijd vlak na de bots tegen de netten. Bij een duel om de bal gingen Wesley en Odjidja allebei tegen de grond. De VAR kwam tussenbeide en ref Lambrechts besloot rood te trekken voor de Gentse middenvelder, een beslissing die te rechtvaardigen viel. De partij was nauwelijks hervat of Mata trapte enig mooi van ruim buiten de zestien onderkant lat de 2-0 op het bord. Gent was uitgeteld en kon alleen nog maar ondergaan. Dennis schoot nog eens op doelman Kaminski en Rits schoof voorlangs.

Gent kon na de pauze niets aan het beeld van de match veranderen. Na een voorzet van Dennis miste Vormer al vrij snel de kans op een derde treffer. Tussendoor ging Horvath aan het flateren bij het uitverdedigen, maar Sorloth nam het geschenk niet aan. Nog voor het uur flitste Dennis een zoveelste keer voorbij z'n man en Vanaken joeg de 3-0 hard tegen de achterkant van de netten. Een vierde treffer van Diatta werd afgekeurd na een VAR-interventie en vervolgens haalde Leko met Dennis en Wesley twee sterkhouders vroegtijdig naar de kant. Zij mochten rusten met oog op donderdag, de verplaatsing naar Anderlecht. Openda, Danjuma, Schrijvers, Diatta, allemaal zorgden ze nog voor gevaar. Een gekraakt schot van Vormer trof zelfs de paal. De score had hoger kunnen en moeten oplopen, maar het bleef bij 3-0.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De rode kaart voor Odjidja en één minuut later was Gent KO na een prachtige goal van Mata.
de MAN
van de match
Dennis. Heer en meester op de flank en 2 assists.
onze MENING
over de match
Het eerste kwartier ging goed op en af, maar na de 1-0 van Vormer en het rood voor Odijdja stond nog maar één team op het veld. Club won verdiend en blijft op 4 punten van Genk.