Op de eerste speeldag in JPL Play-Off 2B heeft Moeskroen z'n eerste nederlaag van 2019 geleden. De Henegouwers gingen met 3-1 onderuit bij KV Kortrijk.

Moeskroen gaf niet thuis in de eerste helft van Play-Off 2, want de enige ongeslagen ploeg uit 2019 keek al na 8 minuten tegen een achterstand aan. Jovanovic zette Avenatti knap vrij voor doel en de Uruguayaan trapte met zijn linker overhoeks voorbij Butez raak. Les Hurlus dreigden met een vrijschop van Bakic die over de dwarsligger ging. Nog voor halverwege de eerste periode, leek de partij beslist. Na een één-twee met Stojanovic kwam het gekraakte schot van Lepoint tot bij Chevalier en die trapte tegen de touwen. Op het halfuur werd KVK bijna een derde keer beloond, maar Lepoint duwde de voorzet van Chevalier naast. Moeskroen probeerde eens via Pierrot, maar het schot van de Haïtiaanse international vloog een metertje naast.

De bezoekers begonnen beter aan de tweede helft. Na een vrijschop was Godeau te verrast en hij liet de aansluitingstreffer liggen. Tot overmaat van ramp was de partij in de 64ste minuut helemaal beslist nadat uitgerekend diezelfde Godeau een voorzet van D'Haene keihard in eigen doel ramde. Na een prachtige collectieve aanval liet Chevalier aan de tweede paal de vierde treffer liggen. Met een knap afstandsschot onderkant deklat bracht Boya terug een beetje spanning in de match: 3-1. Een offensief kwam er niet meer en pas in de toegevoegde tijd kon Moeskroen nog eens dreigen via Pierrot, die naast besloot.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het eigen doelpunt van Godeau, die daarmee definitief het licht uitdeed voor Moeskroen.
de MAN
van de match
Stojanovic. Maakte een sterke indruk en betrokken bij veel acties.
onze MENING
over de match
Moeskroen kon de goede lijn van de voorbije maanden niet bevestigen bij de start van Play-Off 2 en KV Kortrijk won dan ook verdiend na een wedstrijd met een aangename sfeer op de tribunes.