Anderlecht kan met een goed gevoel Play-off 1 aanvatten. Het won zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Oostende met 0-2. Bolasie brak de ban voor Anderlecht op aangeven van Verschaeren. In het slot van de wedstrijd kon Santini de score nog uitdiepen tot 0-2, opnieuw op assist van Verschaeren.

Anderlecht begon het best aan de partij en monopoliseerde de bal in de beginfase. Het dreigde ook met een schot van Zulj en een kopbal van Gerkens, maar beide doelpogingen gingen ruim naast. Oostende kwam met een gepast antwoord via Sakala. Doelman Didillon ging goed plat op de poging van de winger van Oostende.

Anderlecht ging door op zijn elan en was vooral gevaarlijk via Verschaeren. De jonkie omspeelde gemakkelijk zijn tegenstander en bediende Santini, die zijn poging op het dak van het doel zag belanden. Halfweg de eerste helft rende Bolasie twee verdedigers van Oostende voorbij. Zijn voorzet werd bijna in eigen doel gewerkt door Milovic. Ook Obradovic slaagde er niet om te scoren. De linksachter ondernam een poging vanuit een onmogelijke hoek. Zijn schot verdween in het zijnet.

Anderlecht had controle over de wedstrijd, maar had moeite met het creëren van goede kansen. Net voor de rust hield Bolasie zijn man goed af en stelde hij Dutoit op de proef. De doelman van Oostende ging goed plat en klemde de bal. Ook Oostende kon voor de rust nog één keer dreigen met een schot van Nastic. Zijn poging kon Didillon niet verontrusten. Een dominant Anderlecht slaagde er dus niet in om te scoren voor de rust.

De tweede helft begon meer gelijk opgaand. Anderlecht was minder dominant en Oostende voetbalde beter mee. Het was wel lang wachten op mogelijkheden.

Twintig minuten voor tijd klom Anderlecht op voorsprong. Na een goede voorzet van Verschaeren vanop links kon Bolasie de bal via de lat in doel koppen. Dutoit was kansloos.

Oostende probeerde te reageren via een vrije trap van Nastic. Didillon kon de bal over zijn doel laten waaien. Meteen daarna leverde Vanlerberghe een goede voorzet af. Guri sprong hoog en kopte op doel, maar de bal ging net naast. Zo dicht was Oostende nog niet geweest bij een doelpunt.

Anderlecht kwam bijna nog op 0-2. Na een hoekschop kwam de bal bij Kara die van dichtbij kon uithalen. Zijn schot werd in extremis afgeblokt.

Oostende probeerde nog een slotoffensief op te zetten. Canesin kreeg de bal in de zestien en probeerde Lawrence te omspelen. De verdediger van Anderlecht kon met een tackle beletten dat Canesin Didillon onder vuur kon nemen.

In de extra tijd kreeg Oostende de kans om een gelijkspel uit de brand te slepen. Canesin stuurde Vanlerberghe in het straatje. De middenvelder van Oostende omspeelde Didillon, maar een teruggekeerde Appiah kon beletten dat Vanlerberghe de bal in een leeg doel kon binnen leggen.

In de laatste seconden kon Santini de score nog uitdiepen tot 0-2 na opnieuw een goede voorzet van Verschaeren. Zo pakt Anderlecht de drie punten mee naar Brussel en kan het met een goed gevoel Play-off 1 aanvatten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bolasie breekte twintig minuten voor tijd de ban voor Anderlecht door de 0-1 op het bord te zetten.
de MAN
van de match
Verschaeren. De jongeling van Anderlecht leverde twee assists af en hielp zo zijn ploeg aan de zege.
onze MENING
over de match
Anderlecht was duidelijk de betere van Oostende. Een doelpunt bleef lang uit, maar het was een zekerheid dat die ging vallen. Uiteindelijk wint het vrij gemakkelijk van Oostende met 0-2.