Op de slotspeeldag van de reguliere competitie heeft Kortrijk met 2-0 gewonnen van Antwerp. De doelpunten, gescoord door De Sart en Avenatti, vielen beiden in het slot van de partij. Kortrijk eindigt de competitie als achtste, uitploeg Antwerp staat zesde en speelt straks in Play-Off 1.

Het was thuisploeg Kortrijk dat het best aan de wedstrijd begon. De West-Vlamingen leken de match te controleren, maar toch was het Antwerp-spits Bolingi die de eerste grote kans kreeg. De Congolees draaide mooi weg van zijn verdediger en schoot de bal al zwabberend richting het doel van Kortrijk-doelman Bruzzese. Die laatste duwde het leer vervolgens tegen de paal. Niet veel later kon Kortrijk ook eens dreigen. Kagelmacher met de diepe pass naar Chevalier, maar de Fransman kreeg de bal niet goed onder controle. Antwerp-doelman Bolat graaide het leer ten slotte van tussen zijn voeten uit. De rest van de eerste helft was niet echt van een hoogstaand niveau. Zo gingen we rusten met een 0-0 gelijkspel.


De tweede helft daarentegen begon gezwind. Avenatti scoorde al snel, maar werd terecht teruggefloten voor buitenspel. Even later liet ook Antwerp van zich horen. Opare dwaalde de linkerflank af en speelde naar Baby, die vervolgens op doel knalde. Govea was goed gevolgd, maar zijn inzet werd afgeblokt. Met nog een kwartier te spelen kwam thuisploeg Kortrijk dan weer opzetten. Het was eerst De Sart die, na zwak tussenkomen van Bolat, het openingsdoelpunt maakte. In de extra-tijd verdubbelde Avenatti de voorsprong voor Kortrijk vanop vrije trap. Zo wonnen de Kortrijkzanen op de laatste speeldag van de reguliere competitie met 2-0 van een matig Antwerp.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het klungelige keeperswerk van Antwerp-doelman Bolat en het daaropvolgende doelpunt van De Sart waren de momenten van de wedstrijd.
de MAN
van de match
Kortrijk-spits Avenatti was de meest bedrijvige man op het veld. Hij bekroonde zijn puike match met een doelpunt vanop vrije trap in de extra-tijd.
onze MENING
over de match
De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, de tweede helft was hoogstaand en interessant. Wat kan voetbal toch mooi zijn.