Op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League heeft revelatie Moeskroen nu ook Club Brugge verslagen. Les Hurlus wonnen met 1-2 in Jan Breydel.

Weinig kansen in de beginfase en pas in de 28ste minuut kwam Schrijvers na een actie van Vanaken alleen voor doel, maar die vond Butez op z'n weg. Vijf minuten later bracht Benson van de linkerkant voor en Amallah trapte moederziel alleen de openingstreffer tegen de netten. Club had het bijzonder moeilijk om z'n wil op te dringen en met een 0-1 voorsprong en 62% balbezit trok Moeskroen naar de kleedkamers.

Na de pauze tapte Club uit een ander vaatje en dat leverde meteen kansen op. Een kopbal van Diatta werd gepakt door Butez en die had ook een goede reflex in huis op een trap in één tijd van Schrijvers. Aan de overkant moest Horvath plat op een schot van Awoniyi. Danjuma maakte na lange tijd z'n rentree en lag meteen mee aan de basis van de gelijkmaker. Wesley bracht voor van de rechterkant, Danjuma vond eerst nog Butez op z'n weg en in de rebound knalde Schrijvers keihard raak. Benson zette nadien Horvath aan het werk met een mooie krulbal. De bezoekers bleven gevaarlijk, Amallah ging te makkelijk voorbij Poulain aan de rechterkant en Antonov trapte binnen in de bovenhoek. Club probeerde daarna nog wel, maar verder dan een poging van Vanaken in de handen van Butez kwam de kampioen niet meer.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Amallah die te makkelijk Poulain kon passeren en zo het winnende doelpunt van Antonov inluidde.
de MAN
van de match
Butez. Sterk tussen de palen bij Moeskroen.
onze MENING
over de match
Moeskroen had meer balbezit dan Club en dat is veelzeggend. Na de 1-1 leek de landskampioen nog op weg naar de zege, maar de uitgekookte bezoekers trokken de goede lijn van na nieuwjaar door en pakken na Gent en Genk nu ook de scalp van Club op verplaatsing.