AA Gent heeft zijn job gedaan op de 29ste speeldag van de Jupiler Pro League. Tegen Oostende werd het 2-1 in de eigen Ghelamco Arena. Daardoor behoudt het een kans op een Play-Off 1-ticket. Volgende week wacht het duel met STVV, dat rechtstreeks zal beslissen over dat ticket.

Birger Verstraete kreeg van Jess Thorup nog eens een basisplaats bij AA Gent. Ook Roman Yaremchuk mocht ondanks best wat kritiek de afgelopen weken blijven staan. Hij werd snel beloond dankzij William Dutoit, die een schot van Alexander Sorloth veel te makkelijk wegduwde in de voeten van de inkomende Oekraïner. Gent stond heel snel op rozen in de Ghelamco Arena, maar wiegde zichzelf ietwat voorspelbaar in slaap. De Buffalo's hadden veel balbezit maar creëerden weinig kansen, Sander Coopman krulde bijna de gelijkmaker in doel. Jean-Luc Dompé schoot van dichtbij nog op Dutoit, maar je voelde het typische Gent-verhaal van dit seizoen komen.

Oostende maakte gebruik van nonchalance bij Gent en maakte vlak voor rust gelijk via Bojan Nastic. De huurling van Genk schoot de 1-1 met buitenkantje voet mooi in de verste hoek. Gent ging met de kopjes naar beneden de kleedkamer in, maar kwam met het mes tussen de tanden terug. Vadis Odjidja stuurde Dompé goed door de buitenspelval heen, de winger schoot beheerst zijn eerste competitiedoelpunt in doel. Sorloth kreeg meteen nadien een goede kans, Yaremchuk miste andermaal een dot van een kans nog voor het uur.

Oostende zakte weer weg, Jess Thorup haalde de twee doelpuntenmakers met nog twintig minuten te spelen al naar de kant. Oostende kwam niet meer aan kansen toe, maar ook Gent besefte dat de inzet van de wedstrijd al binnengerijfd was. Volgende week moet AA Gent op bezoek bij STVV. Die wedstrijd zal wegens een gelijk aantal punten (47) beslissen over wie van hen een Play-Off 1-ticket pakt.