Club Brugge nadert tot op zes punten van leider Genk. De Bruggelingen wonnen in eigen huis met 1-0 van STVV. Vanaken zorgde met een strafschopgoal voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na het puntenverlies van Genk rook Club Brugge bloed. De Bruggelingen waren vastbesloten om de kloof met de leider te verkleinen. Dat resulteerde ook in een sterke openingsfase van de thuisploeg. Wesley besloot te slap in de handen van Steppe, terwijl Vormer zijn kopbal niet binnen het doelkader kreeg.

STVV verdedigde in een laag blok en dus zouden de stilstaande fases het verschil kunnen maken. Diatta leek op corner ook voor de openingstreffer te zorgen, maar met een geweldige reflex hield Steppe zijn netten proper.

De bezoekers loerden nadrukkelijk op de tegenaanval, maar Boli stond veelal op een eiland. Pas in de slotfase kwam STVV gevaarlijk opzetten, maar Horvath moest amper in actie komen. Aan de overkant liet Schrijvers de 1-0 nog van zijn voet schampen.

Na de pauze bouwde Club de druk stelselmatig op. STVV werd met de rug tegen de muur gedrukt. De bezoekers ontsnapten toen een geweldige knal van Denswil tegen de deklat belandde. Even later knikte Diatta naast.

Een kwartier voor tijd werd de Brugse storm ook beloond met een doelpunt. Na een stevige omhelzing tussen Wesley en De Petter wees scheidsrechter Laforge naar de stip: penalty voor Club. Vanaken werkte proper af.

Diezelfde Vanaken liet even later nog de 2-0 liggen. STVV was ook in het slot van de partij niet bij machte om de thuisploeg in de problemen te brengen. De Petter knalde de laatste hoop van de Limburgers ver over.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De penaltyfout van De Petter. STVV was al enige tijd aan het kraken, maar met de strafschop braken de Limburgers ook. Vanaken zorgde vanop de stip voor het enige doelpunt van de wedstrijd.
de MAN
van de match
Siebe Schrijvers. De spits liet zich vaak betrekken in het spel. Hij zorgde met zijn acties steeds voor paniek in de Truiense verdediging.
onze MENING
over de match
De overwinning van Club Brugge is meer dan verdiend. De thuisploeg domineerde van begin tot eind. STVV kwam er eigenlijk nooit echt aan te pas.