KV Oostende is al tien wedstrijden op zoek naar de overwinning. De kustboys speelden dit keer gelijk tegen Cercle Brugge.

De thuisploeg kreeg in de openingsfase de beste kansen. Indy Boonen kon bijna profiteren van een afvallende bal, maar zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. Waasland-Beveren was nadien de betere met drie grote kansen. Frank Andrijasevic kopte eerst van dichtbij op William Dutoit, nadien werd de Gent-huurling gefnuikt door een slechte voorzet van Francisco Forte. Dutoit moest even later opnieuw een bal van zijn lijn duwen, maar het was toch vooral Louis Verstraete die te simpel rechtdoor mikte. Andrijasevic sloot de eerste helft af met een schot op de lat.

KVO-trainer Gert Verheyen reageerde na de rust met de inbreng van Fashion Sakala voor Jordi Vanlerberghe. Sindrit Guri was de eerste die gevaarlijk kon zijn voor de thuisploeg, Davy Roef stond pal. Guri tekende snel voor een tweede kans, maar zijn verlengen op een voorzet van Boonen velde enkel de mascotte van KVO. Sakala toonde wel hoe het moest en schoof de voorsprong onder Roef door. KVO op voorsprong na een goede openingsfase van de tweede helft, Adnan Custovic besefte dat zijn ploeg de grootste kansen had en gooide dan maar Tuur Dierckx in de strijd om de gelijkmaker te forceren.

De goal viel echter via Nicolas Lombaerts, die een bal in eigen doel verwerkte. Amper een minuut later scoorde De Sutter alweer de 2-1, maar de VAR kwam tussen en besliste dat de spits buitenspel stond bij het doelpunt. Sakala scoorde tien minuten voor het einde bijna, maar de bal wilde maar niet over de doellijn. Aan de overkant schoot invaller Stefan Milosevic een 45'er nipt over.  Diezelfde spits misrekende zich bij een uitstekende kans voor de 1-2, maar opnieuw ging de bal er niet in voor de bezoekers. In het absolute slot schoot Beni Badibanga nog stevig op doel, maar Dutoit hielp zijn team aan een punt.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De owngoal van Lombaerts zorgde toch voor wat gerechtigheid in deze wedstrijd.
de MAN
van de match
Sakala viel pas bij de rust in, maar hij zorgde wel meermaals voor problemen bij de tegenstander. Hij scoorde en was dicht bij een tweede treffer.
onze MENING
over de match
Oostende heeft het moeilijk om te scoren en te winnen dezer dagen. Het team van Gert Verheyen speelt degelijk voetbal, maar de koele kikker vermomd als spits ontbreekt vaak. Waasland-Beveren kreeg een pak stevige kansen en gaat met een hongerig gevoel naar huis. Hier zat meer in voor de jongens van Adnan Custovic.