De trainers van KRC Genk en Standard Luik, Philippe Clement en Michel Preud'Homme, moeten een boeten van 5.000 euro betalen. In Oostende kreeg Wout Faes twee speeldagen schorsing voor zijn tackle in de wedstrijd tegen Cercle Brugge.

Zowel Philippe Clement als Michel Preud'Homme moeten 5.000 euro boete betalen omdat ze uit de neutrale zone zijn gestuurd. Clement werd de tribune ingestuurd in de derby tegen Sint-Truiden. Nadat Pozuelo wat ging drinken, kreeg de Spanjaard meteen geel. Clement ging verhaal halen en werd naar de tribune gestuurd. 

Preud'Homme mocht plaats nemen in de tribune tijdens de Clasico tegen Anderlecht. Na de afgekeurde goal van Carcela wist de trainer van Standard het even niet meer en ging hij door het lint. 

Het interne reglement legt eerder een "vergoeding" op dan een echte boete aangezien het bedrag integraal naar één van de maatschappelijke projecten van de Pro League gaat.  

SCHORSING VOOR FAES

Na zijn rode kaart tegen Cercle Brugge wordt Wout Faes ook twee speeldagen geschorst. Hij ging stevig door op Mercier en kreeg rood. Hij mist de wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Gent. Bovenop de schorsing krijgt Faes ook een boete van 2.000 euro.