Kortrijk heeft een ruime zege geboekt op het veld van Waasland-Beveren. Voor de rust kwam het al op een 0-2 voorsprong. Net na de rust spartelde Waasland-Beveren nog even tegen, maar uiteindelijk trok Kortrijk gemakkelijk de zege naar zich toe met ruime 2-6 cijfers.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De eerste kans viel pas halverwege de eerste helft te noteren, maar het was wel meteen raak voor Kortrijk. Golubovic kopte een lange vrije trap in het pak en Kumordzi was er als de kippen bij om de bal binnen te schuiven. 

Drie minuten later kreeg Kortrijk zijn tweede kans en opnieuw lag de bal in het netje. Koita bediende Rolland, die de bal voorbij Debaty in doel schoot. Zo toonde Kortrijk zich enorm efficiënt in het eerste halfuur: twee kansen, twee doelpunten. 

Waasland-Beveren was zichtbaar van slag na deze dubbele mokerslag. Het slaagde er maar niet in om kansen te creëren. Vijf minuten voor de pauze creëerde Koita voor zichzelf een goede schietmogelijkheid. Zijn poging werd gestopt door Debaty. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft. 

Waasland-Beveren kwam goed uit de kleedkamers. Na zes minuten kreeg het een vrije trap aan de rand van de zestien. Vanzo zette zich achter de bal en trapte de vrije trap onder de springende muur van Kortrijk. Bruzzese was geklopt: 1-2. Twee minuten later kreeg Waasland-Beveren een strafschop. Forte nam die voor zijn rekening, maar zijn strafschop werd gered door Bruzzese en de lat. Geen gelijkmaker voor waasland-Beveren. 

Die penaltymisser brak Waasland-Beveren zuur op. Net voor het uur zette Koita Kortrijk terug op twee doelpunten voorsprong na een mooie actie en dito schot in de korte hoek. 

Halfweg de tweede helft leek het kalf definitief verdronken voor Waasland-Beveren. Stojanovic werd het laantje ingestuurd en plaatste de bal langszij Debaty. Zo kwam Kortrijk op een geruststellende 1-4. Waasland-Beveren kon daar maar weinig tegenoverstellen. Een kopballetje van Andrijasevic ging ruim over doel. 

Kortrijk ging door op zijn elan en lukte zelfs een vijfde doelpunt. De Sart knikte een voorzet mooi overhoeks binnen. Waasland-Beveren milderde nog tot 2-5 via de ingevallen Milosevic. En nog was de doelpuntenkermis niet over. Ook invaller Chevalier pikte zijn doelpuntje mee door de bal mooi overhoeks binnen te schieten. Zo boekte Kortrijk een gemakkelijke en ruime zege op het veld van Waasland-Beveren. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De penaltymisser van Forte. De spits kon zijn ploeg op gelijke hoogte brengen, maar slaagde daar niet in.
de MAN
van de match
Koita. De middenvelder van Kortrijk scoorde, gaf een assist en was een voortdurende dreiging voor de Waaslandse verdediging.
onze MENING
over de match
Waasland-Beveren gaf 10 minuten de indruk dat het Kortrijk nog zou bijbenen. Na de penaltymisser van Forte was de veer gebroken en won Kortrijk nog met ruime 2-6 cijfers.