Cercle Brugge - KV Oostende eindigt op 2-2. Hazard scoorde tweemaal voor de thuisploeg, Guri en Boonen voor de bezoekers. Lees hieronder het relaas van een knotsgekke partij met nog onder meer een rode kaart.

Een match waarin op het eerste zicht niet al te veel op het spel stond. Al vertaalde dat zich niet in gelanterfant op het veld. Neen, de teams van Guyot en Verheyen wilden er wel degelijk iets van maken. Zeker Gert Verheyen, want zijn Kustboys konden zich mits een overwinning verzekeren van het behoud in eerste klasse. Niet onbelangrijk met enige zin voor sarcasme. 


Al was het wel de Vereniging die het eerst kwam opduiken. Serieus opduiken, want na drie en een halve minuut trof Kylian Hazard al de lat na een lange bal op maat. Geen minuut later probeerde Tom De Sutter tegen zijn ex-club raak te treffen. Zijn schot was hard, doch iets te centraal. In de rebound slaagde ook D'Haese er niet in om zichzelf op het scorebord te zetten. 

Naarmate de eerste helft verder evolueerde, begon de thuisploeg zich wel de betere van Oostende te tonen. Bruno scoorde na 22 minuten, maar deed dat vanuit buitenspel. Niet veel later was het tijd voor een tweede keer doelhout in 25 minuten. Deze keer was het Cardona (met een beetje veel hulp van Milovic, nvdr.) die net niet succesvol was. 

Toch gaf de ploeg van trainer Gert Verheyen zich niet zomaar gewonnen. Sander Coopman behield goed het overzicht terwijl hij oprukte met de bal. Dat overzicht bracht hem tot bij Sakala, of Fashion Jr zoals sommigen hem noemen. Maar de Zambiaan wou de bal er werkelijk zo hard in rammen dat hij door de netten vloog. Hierdoor verdween het leer dan ook in de spionkop van de Vereniging. 

Cercle nam dan maar snel weer over. Een aanwezige Johanna Omolo creëerde een nieuw wapenfeit op een hoekschop van Xavier Mercier. Enkele centimeters lager en we hadden een derde keer doelhout kunnen noteren. 

De technische staf van KV Oostende bleef bij de aanvang van de tweede periode niet bij de pakken zitten. Nastic en Boonen kwamen voor Sakala en Coopman. Dat leverde ook iets op. Na acht minuten kon De Sutter aan de eerste paal zijn kattenpootje voor Dutoit steken, maar de bal landde tegen de reclameborden achter de kooi van de Fransman. 

We hadden ons tot nog toe niet verveeld in het Jan Breydelstadion. Vele kansen werden niet omgezet, dus het meest logische leek een droge 0-0. Daar dacht Kylian Hazard duidelijk anders over. Na dik een uur voetballen kwam het eerste doelpunt er dan toch. Cardona knokte zich goed bij de bal, speelde Tormin aan en die vond Hazard aan de tweede paal. 1-0 voor Cercle Brugge! 

De thuisploeg leek de wedstrijd uit te spelen, maar Oostende toverde nog wat onverwachte konijnen uit hun hoed. Een van die konijnen heette Sindrit Guri. Enkele minuten na zijn invalbeurt kopte de Albanees al een lange inworp van Nouri in doel. 1-1! Het begin van een dolle tien minuten, want nog geen zeven minuutjes later hing de 1-2 al tegen de touwen. Weer Guri dwong een strafschop af en Boonen zette die in twee tijden om. 

Nog was het dan niet gedaan in Brugge. Minder dan een minuut na de 1-2 kwam Faes erg gevaarlijk in op Mercier. Scheidsrechter Alen trok begrijpelijk rechtstreeks rood. Alles kon dus nog in die laatste tien minuten. En ja hoor, er gebeurde nog wat. Het was weer Hazard die bij de Kustboys de kopjes naar beneden deed hangen. 2-2, twee minuten voor tijd. Daar bleef het bij. Een meer dan aangename wedstrijd tussen twee ploegen die wilden winnen. Waar kan je nog meer om vragen?

het MOMENT 
van de match
Rode kaart voor Wout Faes. Een rood exemplaar dat wat onervarenheid naar boven bracht bij de jonge Faes. Met een 1-2 voorsprong zeven minuten voor tijd moet je slimmer zijn. Dure dwaling van de Belg. 
de MAN 
van de match
 Kylian Hazard. Met twee doelpunten vanavond voetbalde hij zich nog meer in de harten van de Cercle-fans. 
onze MENING 
over de match
Een meer dan amusant gelijkspel. Cercle was de betere ploeg in helft één, Oostende zeer efficiënt in helft twee. Faes kost zijn team de zege met een domme rode kaart in minuut 83.