In de strijd voor de Gouden Stier heeft Mbwana Aly Samatta zijn totaal aantal doelpunten weer hoger gelegd. In de topper tegen Club Brugge kopte hij zijn twintigste van het seizoen op glansrijke manier binnen.

Mbwana Aly Samatta heeft tegen Club Brugge de kaap van 20 doelpunten gehaald. In de match tegen Club Brugge won hij het duel van Mechele en kopte hij de bal in het net. Zo vergroot hij zijn voorsprong op Hamdi Harbaoui en Landry Dimata. Zij kwamen dit weekend niet tot scoren. Samatta blijft dus de fiere drager van de Gouden Stier.

In het Pro Assist Century 21-klassement blijft Hans Vanaken ongenaakbaar op de eerste plaats staan met 12 assists. Alejandro Pozuelo die mocht invallen tegen Club Brugge kon zijn totaal niet naar boven halen en blijft tweede met 9 assists. Zijn teamgenoot Ruslan Malynovski gaf de assist voor de goal van Samatta en staat nu op acht.

In het Clean Sheet klassement zijn er geen wijzingingen. Sinan Bolat blijft eerste met tien clean sheets. Danny Vukovic is tweede met negen clean sheets. Guillermo Ochoa sluit de top drie af. Hij hield acht keer de netten schoon.