Peter Callant is niet langer voorzitter van KV Oostende. Hij draagt zijn functie over aan Frank Dierckens, één van de ondervoorzitters. Dierckens is al drie seizoenen sponsor van KV Oostende.

Frank Dierckens is de nieuwe voorzitter van KV Oostende. Hij neemt het roer over van Peter Callant. Na een intens jaar wil Callant zich terug focussen op zijn verzekeringsbedrijf. Hij is bijna exact één jaar voorzitter van Oostende geweest.

"Het voorzitterschap van KV Oostende heb ik altijd met volle inzet op mij genomen. Vandaag mogen we trots zijn op wat er extra-sportief is gerealiseerd. We maakten ook sportief de goeie keuzes op het vlak van coaching-staf en management, maar de voorbije weken is gebleken dat de combinatie met mijn functie als CEO van Callant Verzekeringen & Financieel Advies steeds zwaarder zou worden. De transferperiode, het licentiedossier, de budgetcontrole, de uitbouw van het team, het businessnetwerk en de uitgebreide extra-activiteiten zijn allemaal wat veel geworden", zegt Peter Callant.

Frank Dierckens neemt de positie van Callant over. Dierckens sponsort de club ondertussen drie jaar. "Als voetballiefhebber had ik altijd al de 'goesting' om me verder te engageren in een club. Betrokken zijn bij de ontwikkeling van een visie, deel uitmaken van de structuur en beslissingen nemen. Dat engagement vloeit voort uit mijn geloof in de rendabiliteit van een voetbalclub en de kracht om via de sport ook zakelijk progressie te maken. KV Oostende kan met de gezonde ondernemersgeest van een aantal betrokken mensen een vaste waarde worden in de subtop van de Belgische Pro League", aldus Frank Dierckens.

Gezonde ambities

Door de nieuwe voorzitter zal er ook een kapitaalsverhoging komen en heeft de club nieuwe ambities. "Callant gaf KV Oostende een nieuwe identiteit, jong, Belgisch, hard werken, de club van de volkse fan én van de zakenman. Tegen eind dit seizoen moeten we die sanering  afgewerkt hebben en opnieuw aan de uitbouw van KVO denken. Daarom zullen we ook een kapitaalsverhoging uitvoeren, zodat deze club toch groeiperspectieven behoudt. We moeten drijven op eigen inkomsten door verstandige beslissingen te nemen en een meerwaarde te realiseren via een doordacht transferbeleid", zegt Dierckens.

"Ik ben er van overtuigd dat we met KV Oostende op eenzelfde manier kunnen groeien. We zijn geen Club Brugge of Standard, maar moeten wel hoger mikken dan de voorbije twee seizoenen", besluit de nieuwe voorzitter van KV Oostende, Dierckens.