Op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League hebben KV Oostende en KAS Eupen de punten gedeeld. Aan de Kust werd het 1-1.

Oostende wou het meeste en dat bleek uit het beeld van de wedstrijd. D'Haese schoot de eerste kans van de match van dichtbij op Van Crombrugge. Lombaerts kreeg het leer niet goed op de schoen na een hoekschop. Opnieuw D'Haese trapte hard op de doelman, die in de rebound ook diens kopbal en de poging van Nuri pakte. In de 35ste minuut zou het dan toch raak zijn als Tomasevic een bal terug voor doel kopte en D'Haese in de draai binnenschoot. Met een verdiende voorsprong trok KVO naar de kleedkamers. Eupen liet helemaal niets zien in de eerste periode.

Na de pauze kwamen de Panda's beter voor de dag. Een slap schotje van Fall was een makkelijke prooi voor doelman Dutoit. Daarna ging de match lange tijd op slot tot Nastic doelman Van Crombrugge verplichtte tot een zweefsprong over de lat. Schouterden dreigde aan de overkant en vond Dutoit op z'n weg. De gelijkmaker zou er toch komen nadat een hoekschop doorschoot tot bij Toyokawa, die mooi in de bovenhoek trapte.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het eerste doelpunt in de hoogste afdeling voor jongeling D'Haese bij z'n eerste basisplaats voor KVO.
de MAN
van de match
Van Crombrugge. De doelman van Eupen keepte een sterke wedstrijd.
onze MENING
over de match
KVO was beter voor de pauze, maar na de herneming nam Eupen over en kwam het uiteindelijk op gelijke hoogte. Zelfs met tien man kwamen de bezoekers in de slotfase niet meer in de problemen.