Tijdens de stadsderby van speeldag 25 tussen Cercle Brugge en Club Brugge scoorde Cardona al dan niet uit buitenspel. Volgens Verbist is het onmogelijk voor de VAR om te zien of de spits van Cercle Brugge buitenspel stond of niet. De VAR beschikt nog niet over de buitenspellijn. Dat zegt scheidsrechterbaas Johan Verbist in zijn wekelijkse evaluatie van de videoref.

Verbist bespreekt drie VAR-momenten, waarvan twee uit STVV - Waasland-Beveren en één uit Cercle Brugge-Club Brugge. 

STVV - Waasland-Beveren (09/02/2019) 15'

"In een duel om de bal tussen Caufriez en Botaka gaat de eerste over de bal en gaat op de voet van Botaka staan. De scheidsrechter fluit niet maar na tussenkomst van de VAR wordt er een terechte penalty gegeven."

STVV - Waasland-Beveren (09/02/2019) 20'

"Na een slechte terugspeelbal gaat Ampomah door, doelman Steppe kom ook uit om de bal te spelen maar is te laat. Hij raakt de aanvaller op het onderbeen/voet en deze komt ten val in het strafschopgebied. Na tussenkomst van de VAR wordt er een penalty gefloten. Correcte tussenkomst."

Cercle Brugge - Club Brugge (10/02/2019) 65'

"Na balverlies op het middenveld zet Cercle Brugge een tegenaanval in. Na een voorzet vanop links komt Cardona, al dan niet in buitenspel, in balbezit. Hij gaat alleen op doelman Horvath af en scoort. Gezien de posities van Mechele, Cardona en Denswil  en het feit dat de VAR nog niet beschikt over de buitenspellijn is het onmogelijk te zien of de Cercle-aanvaller buitenspel staat."