KAA Gent heeft in eigen huis met 1-2 verloren van Moeskroen. De bezoekers kwamen via Awoniyi en Friede op een dubbele voorsprong. Het penaltydoelpunt van Bronn was het enige wat Gent daartegenover kon zetten.

KAA Gent en Moeskroen sloten de 25e speeldag van de Jupiler Pro League in de Ghelamco Arena af. De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd met twee kansen in de eerste twee minuten. Zowel Awoniyi als Leye konden niet scoren. Het antwoord van de thuisploeg kwam er via Odjidja, maar Butez brecht redding.

Moeskroen bleef de betere ploeg, maar moest lang wachten op een beloning daarvoor. Pas twee minuten voor de pauze kon ex-Buffalo Awoniyi de voorsprong op het scorebord brengen. Benson zette de aanval knap op langs de linkerflank en leverde vervolgens een voorzet op maat af voor de bonkige spits van Moeskroen. Dompe kreeg nog een prima kans om de bordjes voor rust gelijk te hangen, maar zijn vrije trap werd door Butez van onder de lat geduwd.

Meteen na de pauze verdubbelde Moeskroen zelfs de voorsprong na een prima aanval. Benson en Gulan zetten de combinatie op en Friede was afwerker van dienst. De defensie van Gent zag er niet al te best uit. De dubbele voorsprong bleef echter niet lang op het bord staan want enkele minuten later ging Godeau dom in de fout. Hij wou de bal van David afsnoepen in het strafschopgebied, maar kwam net te laat. Bronn zette de penalty feilloos om.

Gent ging op zoek naar de gelijkmaker en bracht onder andere Dejaegere tussen de lijnen om de ploeg op sleeptouw te nemen. David kreeg een kwartier voor het einde een uitgelezen kans om de bordjes gelijk te hangen, maar de jonge spits faalde oog in oog met Butez.

In het slot zette KAA Gent nog alles op alles om de gelijkmaker uit de brand te slepen. De ultieme kans kwam er nog voor Sorloth, maar zijn kopbal stierf op de lat. Moeskroen boekt zo opnieuw een knappe zege terwijl Gent belangrijke punten laat liggen in de strijd om Play-Off 1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de absolute slotfase krijgt KAA Gent nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Sorloth kan inkoppen, maar zijn poging gaat op de lat. Moeskroen kan zo de zege veilig stellen.
de MAN
van de match
Awoniyi speelde een bere-sterke wedstrijd tegen zijn ex-ploeg en zorgde voor het openingsdoelpunt.
onze MENING
over de match
Moeskroen speelde een prima wedstrijd en verdiende de overwinning. KAA Gent laat dan weer enorm belangrijke punten liggen.