Club Brugge blijft met de punten morsen. Ook in de derby tegen Cercle Brugge werd er niet gewonnen. Na een degelijke eerste helft liet blauw-zwart na om te voetballen in de tweede helft. Genk is zo de winnaar van het weekend.

Club Brugge begon het best aan de stadsderby, dit ondanks de erbarmelijke staat van het veld. Blauw-zwart monopoliseerde de bal en dwong de groen-zwarte buren tot verdedigen. Krepin Diatta was een constante gesel voor de verdediging van Cercle Brugge en na 12 minuten rolde hij heel de flank op en pakte uit met een perfecte voorzet voor Wesley. De Braziliaan verschalkte doelman Nardi subtiel met een hakje achter het steunbeen.

Cercle bleef aanvallend onmondig en toch werd het nog voor het half uur 1-1. Een scherpe voorzet van Cardona werd door Sofyan Amrabat in eigen doel gewerkt. Club was even van slag en Cercle kwam beter in de wedstrijd. Toch mocht blauw-zwart met een verdiende voorsprong de rust in na een mooie combinatie tussen Vanaken en Vormer. De Nederlander bleef koelbloedig voor doel en legde de bal perfect in de loop van Schrijvers.

De tweede helft begon net als de eerste met balbezit voor Club. Blauw-zwart domineerde, maar kansen bleven uit. De troepen van Ivan Leko wiegden zichzelf echter in slaap en lieten Cercle beter in de wedstrijd komen. Guyot haalde de onzichtbare Ueda naar de kant voor Kylian Hazard en dat bleek een gouden zet te zijn. Een schot van Hazard week af en kwam zo tot bij Cardona die de tot dan werkloze Horvath te grazen nam. Aan het doelpunt hing wel een buitenspel geurtje, maar de VAR en scheidsrechter Visser grepen niet in.

Club had niet meteen een reactie in huis en Cercle tankte heel wat vertrouwen. Blauw-zwart pakte in de slotfase wel uit met een soort van slotoffensief, maar net zoals in de hele tweede helft werd er gewoon niet goed genoeg gevoetbald. De ingevallen Openda knalde in extremis hoog over het doel van Nardi. Opnieuw puntenverlies voor Club Brugge dat leider Genk nu al 11 punten ziet uitlopen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De inbreng van Kylian Hazard was een gouden zet. Cercle kon plots wel voetballen en de wedstrijd kantelde definitief.
de MAN
van de match
Irvin Cardona speelde zeker geen grootse wedstrijd, maar hij was wel bepalend. Op zijn voorzet ging Amrabat in de fout. De Fransman tikte in de tweede helft de 2-2 tegen de touwen.
onze MENING
over de match

Zeer dom puntenverlies van Club Brugge dat de wedstrijd compleet in handen had. Club liet Cercle in de wedstrijd komen en weigerde nog te voetballen. Volgende week moet er gewonnen worden van Genk of de titel is definitief weg.