In een door RSC Anderlecht verspreid persbericht heeft Etienne Davignon in naam van de verkopende aandeelhouders van RSC Anderlecht verklaard dat er geen sprake is van een schadeclaim van Marc Coucke aan het adres van de verkopers. Eerder had Coucke dat zelf ook al ontkracht.

De kranten van het Mediahuis berichtten woensdag dat Marc Coucke - die een dik jaar geleden 59 miljoen euro betaalde voor 74 procent van de aandelen van RSC Anderlecht - een schadeclaim zou hebben gestuurd naar alle mensen die destijds meer dan 1 procent verkochten. Daarbij zou Coucke 2500 euro per verkocht aandeel terugeisen, goed voor in totaal zo'n 4 miljoen euro.

Een boze Anderlecht-voorzitter ontkende de correctheid van die berichtgeving met klem. "4 leugens/onwaarheden in 1 artikel. In de rat race naar primeurs, worden bronnen niet meer gecheckt. En andere media nemen het snel snel klakkeloos over. Spijtig, een goede pers is ook in voetbal cruciaal en probeer ik maximaal te respecteren", tweette Coucke woensdagochtend.

Even later verspreidde Anderlecht ook een persbericht met de reactie van Etienne Davignon, die spreekt namens de verkopende aandeelhouders. "De aandeelhouders van RSC Anderlecht betreuren het nieuws dat vanochtend in de pers verscheen over het aandelenbezit."

"Eerst en vooral is er geen sprake van een claim. De verkopende en kopende aandeelhouders bespreken in alle sereniteit de mogelijk niet gekende en/of onvolledige informaties voor de kopers tijdens de verkoop. Deze discussies vinden plaats in een constructieve en positieve sfeer."

"Beide partijen zijn reeds overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer 3 miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst. In geval van een eventuele correctie van de waardering zal het bedrag door Alychlo (de familiale investeringsmaatschappij van Marc Coucke, nvdr) aan RSC Anderlecht worden betaald, waardoor het kapitaal van de club wordt versterkt."