De Geschillencommissie van de KBVB heeft zich dinsdag uitgesproken over de schorsingen van AA Gent-verdedigers Sigurd Rosted en Igor Plastun.

Rosted krijgt drie speeldagen schorsing, waarvan twee effectief, en een boete van 2500 euro opgelegd. Igor Plastun werd vrijgesproken.

De schorsing voor Rosted gaat in op 13 februari, waardoor de centrale verdediger wel nog inzetbaar is in de thuismatch tegen Moeskroen (10 februari). De Noor ziet het duel tegen Waasland-Beveren (16 februari) en de topper tegen Standard (22 januari) aan zich voorbijgaan.

AA Gent kan nog in beroep gaan tegen de sanctie en komt in dat geval vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Beide spelers moesten dinsdag voorkomen na hun rode kaarten in de bekermatch tegen KV Oostende. AA Gent moest in de heenmatch van de halve finales in de Croky Cup tegen KVO (2-2) na amper 30 minuten voort met tien man. Plastun tikte de doorgebroken Tom De Sutter aan. De Oekraïense verdediger van AA Gent werd met rood van het veld gestuurd. Na 55 minuten stonden de Buffalo's nog met negen op het veld. Rosted revancheerde zich na een duel met Sander Coopman en ook hij mocht gaan douchen.