Essevee heeft een fraaie 6 op 9 te pakken na de winterstop. Tegen Cercle Brugge haalde Zulte Waregem het met 3-2. Twee keer kon de vereniging een achterstand ophalen maar na de 3-2 van Sylla had het geen reactie meer in huis.

Met Zulte Waregem en Cercle Brugge troffen twee ploegen elkaar die nog net een paar punten konden gebruiken om zich helemaal veilig te voelen mocht Lokeren aan een comeback beginnen. Vooral bij de thuisploeg was een driepunter welkom.

En dat was er aan te zien in de openingsfase. Harbaoui miste een eerste vrije kopbal helemaal en Bogonda knalde een vrije trap tegen de paal. Toen nog voor het kwartier de verdediging van Cercle Brugge Harbaoui een tweede keer liet lopen kopte de Tunesiër wel raak. Tussendoor had Bossut Gakpé wel van de openingsgoal moeten houden na een knappe steekbal van Mercier.

Essevee had de match onder controle maar haalde na de 1-0 de voet van het gaspedaal en betaalde dat halverwege de eerste helft cash. Mercier vond Bruno en die verschalkte Bossut in twee keer. Een goal die het gezicht van de partij deed veranderen. Cercle was nu de betere ploeg en Bossut moest zich tonen op een schot van Mercier en een kopbal van Bruno.

En toch was het de thuisploeg die ging rusten met een voorsprong. Bogonda met een knappe assist, De Pauw bedankte, ging Nardi voorbij en scoorde de 2-1. Een gevleide voorsprong was het wel.

Na de pauze had de thuisploeg net als na de openingsgoal het overwicht. Bij een schot van De Pauw dat van de lijn gehaald werd schreeuwde heel het stadion om een strafschop, maar de VAR zag er geen graten in. Nardi moest ook nog een knal van Peeters onschadelijk maken.

Cercle zette daar weinig tegenover tot Guyot ingreep en het duo Tormin - Cardona in de ploeg dropte. De twee stonden amper op het veld toen Tormin zijn collega diep stuurde en Cardona miste niet: 2-2.  De bezoekers gingen nog even op zoek naar meer maar het vizier van Mercier stond tot twee keer toe niet goed afgesteld.

En weer viel de goal aan de overkant. Sylla - nog een invaller - kon tussen twee verdedigers de bal toch aannemen met de borst en onder Nardi in doel duwen. De vereniging toonde nog maar eens dat punten pakken erg lastig is als je te laks verdedigt. Het slaagde er immers niet meer in een derde keer terug te slaan - ondanks nog twee kansen voor Cardona - en ziet Essevee zo naast zich in de stand opduiken met 26 punten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Uiteraard de 3-2 van Sylla. De invaller kreeg veel ruimte en profiteerde door zijn ploeg drie belangrijke punten te schenken.
de MAN
van de match
We kiezen voor Bogonda. De jonge Belg was voortdurend gevaarlijk op zijn flank en mag twee assists op zijn scorebord bijzetten.
onze MENING
over de match
Een gelijkspel was waarschijnlijk billijk, maar Cercle Brugge gaf de goals iets te gemakkelijk weg en blijft zo zonder punt(en) achter.