Club Brugge heeft gedaan wat het moest doen na het puntenverlies van Racing Genk: winnen. Dankzij twee strafschoppen werd er met 1-2 gewonnen op het veld van KV Oostende.

Club Brugge kreeg een uitgelezen kans om terug dichter richting leider Genk te sluipen, maar na amper 1 minuut moest blauw-zwart al achtervolgen. Jordi Vanlerberghe plaatste een vrije trap door de bezoekende muur en liet zo Ethan Horvath kansloos. De reactie van Club Brugge mocht er wezen. Hans Vanaken, Wesley Moraes en Siebe Schrijvers kregen meerdere grote kansen, maar matig afwerken of een uitstekende William Dutoit dreef blauw-zwart tot wanhoop.

Oostende beperkte zich in de eerste helft verder tot counteren. Een vinnige Fernando Canesin werd tot driemaal foutief afgestopt, telkens met een gele kaart tot gevolg.

De bezoekers uit Brugge kwamen gretig uit de kleedkamer en na amper 5 minuten liet Vanaken de netten al trillen. De Gouden Schoen zette een strafschop perfect om na een fout op een bedrijvige Schrijvers. Club ging na de gelijkmaker gewoon door op zijn elan en voor Oostende was het pompen of verzuipen. Opnieuw wees scheidsrechter Lardot naar de stip, ditmaal na handspel van De Bock. Niet Vanaken, maar Wesley nam Dutoit te grazen. Een hoogtepunt voor de Braziliaan die voor de rest een matige wedstrijd speelde.

Club liet vervolgens na om de wedstrijd helemaal te beslissen. Oostende trok massaal in de aanval, maar ondanks een tweede gele kaart voor Nakamba hield Club stand. Blauw-zwart wordt zo alleen tweede en komt terug tot op 7 punten van leider Genk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De snelle strafschop in het begin van de tweede helft gaf de spelers van Club Brugge vleugels.
de MAN
van de match
Siebe Schrijvers was zeer bedrijvig en was vaak ongrijpbaar voor de spelers van Oostende. Een zeer nuttige match van de Limburger.
onze MENING
over de match
Een terechte, maar moeizame zege voor Club Brugge. Wil blauw-zwart het Genk echt nog moeilijk maken dan moet er efficiënter omgesprongen worden met de kansen.