Moeskroen is 2019 meteen met drie gouden punten begonnen. De Henegouwers wonnen op eigen veld met 2-1 van KV Oostende en sluipen zo verder weg van rode lantaarn Lokeren.

In een aangename eerste helft toonde vooral Moeskroen erg veel initiatief. Toch klommen de bezoekers al vroeg op voorsprong. De Sutter zorgde bij zijn eerste basisplaats meteen voor een doelpunt. Na knap voorbereidend werk zette de debutant de 0-1 op het scorebord.

Lang kon KV Oostende niet genieten van de voorsprong. Amper vier minuten later zorgde de thuisploeg immers al voor de gelijkmaker. Benson werd door het hart van de verdediging gestuurd en werkte koelbloedig af: 1-1.

Ook nadien bleef de wedstrijd vlot over en weer gaan, al geraakte KV Oostende steeds moeilijker onder de druk van Moeskroen vandaan. De thuisploeg voetbalde heerlijk aanvallend en bestookte met de regelmaat van de klok het doel van Dutoit. Toch vielen er voor de pauze geen doelpunten meer, met dank aan prima doelmannenwerk van zowel Dutoit als Butez.

De tweede helft zorgde voor minder spektakel. KV Oostende bood meer weerwerk waardoor de partij lange tijd in evenwicht bleef. Bij Moeskroen mocht daardoor verloren zoon Awoniyi de boel proberen te forceren. De spits stond slechts enkele minuten op het veld toen hij Le Canonnier aan het dansen kreeg. Na een listig balletje van Benson zorgde de Nigeriaan voor de 2-1 voorsprong.

KV Oostende moest plots alles uit de kast halen, maar veel aanvalsgolven had de kustploeg niet mee gebracht. Benson had de partij zelfs helemaal dood kunnen maken, maar Dutoit hield zijn ploeg in leven. Vlak voor het einde leek KVO dan toch langszij te komen, maar Butez redde de meubelen voor Moeskroen. De doelman zorgde voor een uitstekende reflex op een poging van Milovic.

Door de drie punten doet Moeskroen een uitstekende zaak in het klassement. Het kruipt nu verder weg van Lokeren en staat momenteel op een gedeelde laatste plaats met Zulte Waregem. KV Oostende is ook nog steeds niet uit de zorgen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De redding van Butez in de slotfase. Moeskroen verdiende de overwinning, maar kreeg in het slot nog bijna een koude douche. Dankzij een uitstekende redding van Butez op een poging van Milovic bleef de 2-1 op het bord staan.
de MAN
van de match
Benson. De flankaanvaller zorgde vooral in de eerste helft regelmatig voor dreiging. Bovendien scoorde hij de gelijkmaker én zorgde hij voor de assist bij het doelpunt van Awoniyi.
onze MENING
over de match
Moeskroen is een verdiende winnaar. De thuisploeg was duidelijk beter dan KV Oostende, vooral in de eerste helft.