Net als in de heenwedstrijd heeft Club Brugge ook in de terugronde verloren tegen Charleroi, deze keer zelfs in Jan Breydel. De Zebra's wonnen met het kleinste verschil.

Zoals we Club Brugge goed kennen, startten ze hevig aan de wedstrijd. Nieuwbakken Gouden Schoen Hans Vanaken wou zich tonen aan zijn publiek en zette in de eerste vijf minuten telkens hoog druk op doelman Flavien Penneteau. Veel leverde dat wel niet op voor blauw-zwart. Na een kwartier herstelden de Zebra's het evenwicht.


Cristian Benavente versierde een lichte vrije trap in minuut zestien. De hamer van Ilaimaharitra deed de bal in hoekschop rollen. De Italiaanse verdediger Angella kopte die corner prompt heel mooi binnen. Horvath werd tegenvoets gevloerd na 17 minuten. 

Ook na de goal werd het er niet beter op voor Club Brugge. Charleroi nam meer en meer het heft in handen. Kansen creëren deden de oranjehemden niet, maar ze controleerden de partij zonder problemen tot aan de rust. 

In de tweede periode wist Club en coach Ivan Leko wat hen te doen stond. Leko bracht Siebe Schrijvers voor Nakamba en dat leek te werken. Vormer kreeg na vijf minuten al een uitgelezen mogelijkheid om de bordjes weer gelijk te hangen. Maar de Nederlander kraakte zijn schot. Sofian Amrabat, die bleef daarentegen wel knoeien.

De middenvelder speelde veel te kort terug op Ethan Horvath waardoor Osimhen alleen op de kooi af liep. De Nigeriaan had zijn torinstinct blijkbaar thuisgelaten. Zo bleef alles open. Op het uur probeerde Wesley Moraes zich door de verdediging te wurmen. Angella tackelde en leek de bal onhandig met de arm te beroeren. Al leek het onvrijwillig. Zo oordeelde ook ref Boucaut. 

Na 67 minuten een tweede wissel aan de kant van Club. Iedereen dacht dat een ongelukkige Dennis eruit zou gaan, maar Leko koos om Mata naar de kant te halen voor Diatta. Het was wachten op een flits van een van de West-Vlaamse creatievelingen. Zou die er nog komen? Het antwoord was ja. Schrijvers schoot de bal kwikzilver op de paal. Daar kocht Club Brugge natuurlijk niets mee. 

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde werd de match smeriger en smeriger. Nurio ging op de voet van Poulain staan en Dennis had rood kunnen krijgen voor het planten van de studs op de enkel van Martos. Voetbal zagen we niet veel meer. Charleroi wint zo op een diefje met 0-1 van Club Brugge. Racing Genk wrijft zich al in de handjes. De kloof tussen nummer 1 en 2 bedraagt nu tien punten.

Maar daar trekt Olympique Charleroi zich niets van aan. Zij klimmen in de stand op naar de zesde plek. STVV zakt naar plaats zeven. Enkel AA Gent kan Charleroi straks nog voorbijsteken, maar voor Felice Mazzu was het een meer dan geslaagde namiddag. 


het MOMENT 
van de match
Na 17 minuten kopt Angella een hoekschop staalhard binnen. 
de MAN 
van de match
Gabriele Angella. De Italiaanse verdediger deed zijn job achterin meer dan secuur en scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. 
onze MENING 
over de match
Een verdiende overwinning kunnen we het niet echt noemen voor Charleroi. Het aantal kansen was serieus in het voordeel van Club Brugge, maar zoals zo vaak in voetbal draait het om efficiëntie. Op een diefje is de perfecte verwoording.