Antwerp begint aan 2019 met een overwinning. Het ging met 1-2 winnen bij een onmondig Zulte Waregem. Mbokani en Refaelov maakten de doelpunten voor The Great Old. Bongonda zorgde in de extra tijd nog voor de aansluitingstreffer.

Voor hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar maakte Antwerp de verplaatsing naar West-Vlaanderen om Zulte Waregen partij te geven. De wedstrijd begon met twee hoekschoppen voor beide ploegen. Enkel De fauw kon op doel besluiten, maar Bolat toonde zich een betrouwbaar sluitstuk. Vijf minuten later haalde De fauw de achterlijn. Hij vond De Pauw voor doel, maar die trapte onbesuisd over. 


Zulte Waregem controleerde en toonde zich af en toe. Baudry kon zijn kopbal niet de juiste richting meegeven. Aan de overzijde verstuurde Borges een goede voorzet, maar Bolingi kopte veel te zwak op Bossut. Zulte Waregem bleef het overwicht hebben, maar kansen bij elkaar voetballen bleek moeilijk voor de troepen van oefenmeester Dury.  

Antwerp toonde zich voor de rust nog gevaarlijk. Eerst werd Zé afgezonderd voor doel, maar Bossut wist met een knappe redding de nul op het bord te houden. Het was uitstel van executie. Een minuut later stuurde Yatabaré Buta in het straatje. Buta behield het overzicht en vond Mbokani voor doel. De aanvaller van Antwerp trapte de 0-1 eenvoudig in doel. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste periode.

De tweede helft kon niet veel beter beginnen voor de bezoekers. Juklerod en Refaelov gingen vlak voor de bal staan bij een vrije trap. Juklerod tikte de bal plots breed naar Refaelov die hem mooi in de verste hoek binnenschoot. Antwerp bleef in het openingskwartier de betere ploeg. Yatabaré en Zé kwamen nog tot schieten, maar Bossut bracht tweemaal redding. 

Dury zette nog alles op alles en gooide er met Bjordal, Soisalo en Sylla nog drie aanvallende krachten in. Zulte Waregem probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar de bezoekers verdedigden prima. Antwerp zelf mikte op een snelle tegenstoot. Via Mbokani lukte dat ook bijna, maar de spits liep buitenspel. 

Vijf minuten voor affluiten stuurde Refaelov Zé nog het straatje in. Bossut speelde goed mee en was net eerder op de bal. Linksachter Juklerod kreeg nog een schietkans, maar Bossut ging goed plat. Aan de overzijde moest ook Bolat nog eens plat op een schotje van Sylla. Nauwelijks zestig seconden later moest Bolat zich toch gewonnen geven. Sylla vond Bongonda aan de tweede paal, die goed binnenkopte. 1-2 was meteen de eindstand. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vlak na de pauze krijgt Antwerp een vrije trap. Juklerod en Refaelov hebben een ingestudeerd nummertje in gedachten en voeren dat perfect uit. 0-2 was het verdict. 
de MAN
van de match
Mbokani speelde een goede wedstrijd vooraan bij Antwerp. Met een simpel doelpunt opende hij de score. Nadien toonde hij zich een balvaste aanvaller die elke eersteklasser kan gebruiken. 
onze MENING
over de match
Zulte Waregem had de wedstrijd onder controle, maar kansen wist het nauwelijks bij elkaar te voetballen. Antwerp kon dat vanuit een goede organisatie wel en toonde zich ook efficiënt voor doel.