Waasland-Beveren en Cercle Brugge hebben in hun eerste wedstrijd na de winterstop de punten gedeeld. Joseph Omolo scoorde in eigen doel, terwijl Irving Cardona een betwiste strafschop scoorde.

Cercle Brugge moet zich achterin nog steeds behelpen achterin, maar begon wel als beste aan de wedstrijd. Een viriele match, want de stevige tackles volgden zich al snel op op de Freethiel. Waasland-Beveren groeide in de wedstrijd, al lukte het niet meteen om de grote doelpogingen te creëren. Bij beide ploegen vonden wat schoonheidsfoutjes plaats achterin, bijna kon Guevin Tormin profiteren na twintig minuten. Ook Dylan De Belder toonde zich gevaarlijk. De spits kwam een teen te kort aan de kleine rechthoek.

Verder verzaakten beide teams in middenveldspel en vooral middelmatigheid. Na 45 minuten stonden er twee schoten op doel genoteerd. Na de pauze werd er al snel gejuicht op de Freethiel. Joseph Omolo probeerde een voorzet weg te werken, maar schampte de bal met het scheenbeen waardoor de 1-0 per ongeluk in zijn eigen doel krulde. De Waaslanders hadden tijdens de rust ongetwijfeld gezien dat hun concurrent Lokeren in het krijt stond tegen Eupen en probeerden dan ook meteen de voorsprong te verdubbelen.

Een kopballetje van Apostolos Vellios, een verrassend schot van Massop: scoren lukte evenwel niet. Volgens de voetbalgoden krijg je dan het deksel op de neus, maar het deksel belandde voor Cercle voorlopig nog op de paal. Gianni Bruno greep zich naar de korte haren na die afgeslagen hoekschop.

Ook een heet standje voor de kooi van Davy Roef geraakte niet geëvolueerd tot de gelijkmaker. Hazard dan maar, dacht Laurent Guyot. Tackelen dan maar, dacht Milan Massop toen Tormin hem voorbij wilde. Bert Put zag het eerst niet, maar de VAR wees hem terecht waardoor de ref richting stip wees. Meteen trok hij ook de strenge rode kaart voor Massop, die wel met de studs op de kuit van zijn tegenstander landde. Invaller Irving Cardona zette met de gelijkmaker de Freethiel onverwacht in vuur en vlam.

De wedstrijd kreeg echter geen tweede steekvlam meer, want beide teams konden niet meer scoren. Met een gelijkspelletje zullen de clubs alsnog tevreden zijn, vooral omdat zowel Zulte Waregem als Lokeren een slechte zaak deden deze avond.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-1 van Cardona wordt ongetwijfeld een punt van discussie achteraf. De rode kaart en strafschop leken behoorlijk streng.
de MAN
van de match
Cardona maakte een goede invalbeurt en besliste de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Geen aantrekkelijke wedstrijd, die zeker in de eerste helft onder het gebruikelijke niveau zakte. In de tweede helft ging het beter, maar zoals boven gelezen zullen beiden teams vooral tevreden zijn met dit puntje. De wil was er vanavond, de kwaliteit ontbrak al te vaak.