AA Gent heeft al een eerste transfer met het oog op het seizoen 2019-2020 gerealiseerd. Bij 1B-club Beerschot Wilrijk wisten de Buffalo's centrale verdediger Jan Van den Bergh los te weken.

Van den Bergh is na dit seizoen einde contract bij Beerschot Wilrijk. AA Gent had de 24-jarige verdediger graag al tijdens de winterstop overgenomen, maar dat wilde de Antwerpse club, die nog volop strijdt voor promotie naar de Jupiler Pro League, niet. Beerschot Wilrijk legde naar eigen zeggen een "stevig bod" naast zich neer.

"Ik apprecieer het dat KFCO Beerschot Wilrijk heel ver ging om me te houden en ik ben nog steeds heel graag op het Kiel", legt Van den Bergh uit op de website van Beerschot Wilrijk. "Daarom legde ik enkele andere aanbiedingen van 1A ploegen naast me neer. Zowel financieel als sportief kon ik het aanbod van Gent echter niet weigeren. AA Gent behoort tot de top van Belgie en wil me er absoluut bij. Dit is voor mij een unieke gelegenheid om te kijken wat ik waard ben. Ik ben 24 en deze kans mag ik niet voorbij laten gaan."

Van den Bergh stelt ook de supporters van Beerschot Wilrijk gerust. "Ik begrijp dat KFCO Beerschot Wilrijk me dit seizoen nog op het Kiel wil houden. Het geeft aan dat ik belangrijk ben voor deze ploeg. Maar de supporters mogen gerust zijn. Ik droom ervan om hier afscheid te nemen met een promotie."

Beerschot Wilrijk haalde Jan Van den Bergh in 2016 bij Heist. De centrale verdediger is bezig aan zijn derde seizoen op het Kiel.