Fall bracht Eupen na goed doorjagen op 0-1. De bezoekers verdedigden hun voorsprong met hand en tand en gaven zo goed als niets weg. Met de driepunter zit Eupen aan 25 punten. Dat zijn er even veel als Cercle Brugge.

Cercle Brugge ontving Eupen in het Jan Breydelstadion op speeldag 21 en wist dat het bij een nederlaag Eupen naast zich moest dulden in het klassement. Beide teams gunden elkaar geen centimeter ruimte en het regende dan ook overtredingen. De eerste kleine waarschuwing kwam van Bruno, maar diens deviatie werd gestuit door Bushiri.

Bij de bezoekers was het wel raak bij de eerste mogelijkheid. Blondelle knalde een bal naar voor en Fall strafte getwijfel in de Cercle-verdediging mooi af. Etienne wilde afschermen voor Nardi, maar Fall kon er nog net een voetje tussensteken: 0-1. Veel meer kansen vielen er niet te noteren in een potige eerste helft.

Ook na de rust regende het overtredingen en dat was vooral in het voordeel van de bezoekers die een kleine voorsprong moesten verdedigen. Na 70 minuten had elk team nog maar één keer tussen het doelkader geschoten en na 75 minuten stond het 24-13 in de stand der overtredingen.

Een verre knal van Bongiovanni was de enige keer in de tweede periode dat Van Crombrugge moest tussenkomen. Het bleef dus bij 0-1 en Eupen doet daarmee een goede zaak in het klassement. Het telt nu evenveel punten als Cercle Brugge: 25.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De goal natuurlijk. De enige van de partij. Voor de rest speelde de partij zich vooral af rond de middencirkel.
de MAN
van de match
Blondelle heerste in de lucht en lag een paar keer goed in de weg. Fall scoorde wel, maar er ging ook veel de mist in bij de flankspeler.
onze MENING
over de match
Eupen gaf bijna niks weg tegen een onmondig Cercle. Beide ploegen hoeven zich weinig zorgen te maken om de degradatie.