Op de twintigste speeldag van de reguliere competitie won Zulte Waregem overtuigend met 3-1 van Charleroi. Doelpunten werden gescoord door Harbaoui (2x), Benavente en Demir. De thuisploeg deed met het oog op het klassement een goede zaak. De bezoekers uit Henegouwen lieten de kans om de top zes binnen te glippen dan weer liggen.

Het was thuisploeg Zulte Waregem dat het best aan de wedstrijd begon. Al vroeg in de match vond Bjordal, na een mooie collectieve actie, een vrijstaande De Pauw. Die laatste schoot het leer vervolgens een dikke meter naast het doel van Penneteau. Niet veel later kon ook uitploeg Charleroi dreigen. Heyen legde de bal terug tot bij Benavente, maar de Peruviaan knalde jammerlijk tegen de lat. Het was echter toch Zulte Waregem dat op voorsprong kwam. Bongonda met een knappe individuele actie en dito voorzet, doelpuntendief Harbaoui met een schitterende hak in doel.

De bezoekers uit Henegouwen wisten voor rust nog enkele keren gevaarlijk te zijn. Maar Marinos - met een afstandsschot - en Osimhen - een-op-een met Bossut - konden niet scoren. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Harbaoui knikte, op aangeven van Faik, zijn tweede doelpunt van de avond tegen de netten. Charleroi kon voor rust gelukkig wel nog milderen. Osimhen met een voorzet-schot tot bij Benaventa, die met de aansluitingstreffer de wedstrijd nieuw leven in blies. Ruststand: 2-1 in het voordeel van Zulte Waregem.

Charleroi kwam in het begin van de tweede helft weer beter opzetten. Maar alle hoop op beterschap werd na vier minuten spelen alweer de kop ingedrukt. Eerst knalde Bongonda nog op de paal, maar in de herneming scoorde Demir, via de voet van Diandy, wel. De Carolo's zetten nog alles op alles en brachten met Niane en Perbet, bovenop Osimhen, nog twee extra spitsen op het veld. Het mocht echter niet deren, want Zulte Waregem speelde de wedstrijd als volleerde voetballers uit. Eindstand: 3-1 voor Zulte Waregem.

De uitploeg liet de kans om de top zes, ten koste van Anderlecht, binnen te glippen liggen. Zulte Waregem deed wel een goede zaak met het oog op het klassement. Zij bleven voorlopig uit de degradatiezone.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De schitterde hak-goal van Harbaoui was zeker en vast het moment van de wedstrijd.
de MAN
van de match
Hamdi Harbaoui. De Tunesiër scoorde maar liefst twee keer en bezorgde zijn ploeg de nodige drie punten.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem was de beter ploeg. Charleroi probeerde er het beste van te maken, maar het zat niet mee voor de Carolo's. Desondanks een meer dan verdiende overwinning voor de West-Vlamingen.