De West-Vlaamse clash tussen KV Kortrijk en Club Brugge leverde geen winnaar op. Na een slordige wedstrijd van beide ploegen bleef het 0-0.

In een bijzonder koud Guldensporenstadion kon Club Brugge opnieuw rekenen op enkele flankspelers. Mata en Dennis verschenen in de ploeg, youngsters Openda en Ngonge moesten tevreden zijn met een plaatsje op de bank. De bezoekers uit Brugge claimden vrijwel meteen het balbezit, maar blonk in de eerste helft niet meteen uit in vlotte aanvallende combinaties. Mats Rits kreeg wel een dot van een kans. De middenvelder trapte echter te voorzichtig én Thomas Kaminski pakte uit met een prima save. Kortrijk beperkte zich vrijwel tot verdedigen. Ter illustratie: de Kerels versierden pas na 43 minuten een eerste hoekschop. We gingen dus rusten met een logische 0-0.

Kortrijk kwam met iets meer aanvallende intenties uit de kleedkamer en dat deed de wedstrijd aanvankelijk goed. Echte uitgespeelde kansen bleven echter uit en al snel verwaterde de wedstrijd opnieuw in een festival van foute passen en te veel slordigheden. Chevalier speelde te ver van het doel van Horvath en Hans Vanaken kon het niveau van zijn goede eerste helft nooit benaderen.

In een betere periode van de bezoekers viel dan toch een doelpunt. Dennis knikte de bal tegen de netten, maar scheidsrechter Lambrechts greep op aangeven van de VAR terecht in wegens een duwfout. Dankzij de inbreng van Ezekiel en Mboyo kwam er in het slot meer schwung in het spel van de Kortrijkzanen. Doelpunten bleven echter uit. Kortrijk en Club moeten tevreden zijn met een punt. Blauw-zwart moet opnieuw hopen dat de concurrentie het ook laat afweten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In minuut 23 pakten Rits en Vormer uit met een perfecte synchroontackle op D'Haene. Een high five tussen de Brugse middenvelders deed het Guldensporenstadion kolken.
de MAN
van de match
Scheidsrechter Erik Lambrechts was op geen (of amper) foutje(s) te betrappen. Lambrechts was kordaat en liet spelen wanneer mogelijk. Een pluim voor de arbitrage.
onze MENING
over de match
Om een match te winnen moet je kansen afdwingen en daar waren zowel Kortrijk als Club Brugge niet toe in staat. Een terechte puntendeling dus.