Charleroi wint met 2-0 van AA Gent. Osimhen en invaller Bruno maken in Mazzu-time het verschil.

Charleroi - AA Gent, dat was vooral een duel om een play-off 1 plek. Charleroi en Mazzu stonden voor aanvang van de match zesde. De Carolo's volgden op een puntje op de zevende plaats. Het wedstrijdbegin was nochtans voor de Zebra's. Odjidja gaf de bal aan Perbet cadeau en die schoot een metertje naast.


Ook Osimhen kwam al snel voor Kalinic, maar die lag dan weer met een voetveeg goed in de weg. Het duurde een half uur voor de Buffalo's iets degelijks konden terugdoen, en dan was het nog vanuit buitenspelpositie. Chakvetadze vond Yaremchuk, maar die laatste kopte te centraal en irreglementair. Visser en zijn lijnrechters zagen het nog net op tijd. 

Vijf minuten voor rust kwam er dan plots een VAR-fase. Niemand wist oorspronkelijk waar het over ging. Blijkbaar had Yarermchuk Zajkov een slag uitgedeeld. Na het bekijken van de beelden kwam het de Gent-spits op geel te staan. Had natuurlijk ook rood kunnen zijn. Het was trouwens niet de eerste keer dat Yaremchuk zijn handjes niet thuis hield. Na een kwartier had hij Benavente al eens te stekken. 

Toch bleef de Oekraïner ook in de tweede periode op het veld staan. Jess Thorup vreesde niet voor een tweede karton, maar rekende op het 'torinstict' van de lange aanvaller. Dat torinstinct kwam vijf minuten na rust al bijna van pas. Souquet speelde de bal in de loop van 'Chuk', die even vrij was, maar toch niet kon schieten. Nog geen minuut daarna maakte Nurio hands en kreeg Gent toch geen strafschop. 

In het tweede bedrijf was de ploeg van Thorup de betere ploeg geworden. Al leken beide teams om de een of andere reden vrede te nemen met een gelijkspel. Vanaf minuut 65 werd het windstil. Tot de ingevallen Bruno in minuut 86 Osimhen diep stuurde. Als de dodelijke spits die hij is, legde hij probleemloos binnen. De negende voor de Nigeriaanse goaltjesdief. Mazzu-time all over again! 

Charleroi springt zo over AA Gent naar de zesde plaats in de stand. De Buffalo's maken de omgekeerde beweging. De Oost-Vlamingen blijven het o zo zwaar hebben op verplaatsing. Mazzu maakt zich daar natuurlijk totaal geen zorgen over. Hij pakt met de Carolo's een zevende thuisoverwinning op rij. 

 

het MOMENT 
van de match
Osimhen breekt de ban vijf minuten voor tijd. Daar is Mazzu-time weer. 
de MAN 
van de match
Massimo Bruno. Met een doelpunt en een assist op twintig minuten, vraagt hij zijn coach om een basisplaats volgende week. 
onze MENING 
over de match
Een match die twee kanten uit kon. De ploeg van Felice Mazzu was het betere team in de eerste helft, Gent in de tweede. Het bleek nog maar eens dat efficiëntie in het voetbal van uiterst groot belang is.