AA Gent heeft met 2-0 gewonnen van Eupen. De doelpunten van de thuisploeg kwamen van de twee centrale verdedigers, Rosted en Bronn. Eupen moest met lege handen huiswaarts keren.

Eupen begon op het veld van AA Gent zonder complexen. De bezoekers voetbalden al na twee minuten de eerste kans bij elkaar, maar de poging van Toyokawa belandde in het zijnet. De thuisploeg nam het commando na enkele minuten wel over en dat leverde al snel het openingsdoelpunt op. Een hoekschop van Verstraete bleef voor het doel van Van Crombrugge hangen. Rosted reageerde het snelst en trapte het leer onder de doelman tegen de touwen.

De bezoekers waren echter niet van hun melk en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Een goeie actie van Milicevic op de linkerflank kwam voor doel bij Fall, maar zijn poging werd nog net op tijd afgeblokt. Op de daaropvolgende hoekschop moest Kalinic een prima redding uit zijn mouwen schudden op een kopbal van Blondelle.

De goede periode van de bezoekers kwam echter snel ten einde wanneer Marreh een domme tweede gele kaart voor het wegtrappen van de bal pakte en dus naar de kleedkamer moest. Gent nam het spel opnieuw in handen en controleerde de wedstrijd.

Het was wel wachten tot na de pauze op nieuw gevaar van de thuisploeg. Dejaegere zette zich sterk door en kon op doel trappen. Van Crombrugge stond goed gepositioneerd waardoor hij de bal kon keren. Eupen zette daar meteen een grote kans tegenover toen Toyokawa plots oog in oog met Kalinic kwam. De Japanner lepelde de bal heerlijk over de doelman, maar Rosted was nog goed gevolgd en kon het leer van voor de lijn weghalen.

De beslissing viel echter pas 10 minuten voor het einde toen AA Gent opnieuw een hoekschop kreeg. Deze keer stond Bronn op de juiste plaat en hij kon in twee tijden de dubbele voorsprong op het bord trappen. Zo waren het opnieuw de twee centrale verdedigers van de thuisploeg die de wedstrijd beslisten. AA Gent doet een goede zaak in het klassement terwijl Eupen stilaan naar achteren moet kijken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Marreh pakt al in de eerste helft zijn tweede gele kaart en dus moest Eupen nog meer dan een helft met 10 man spelen. De bezoekers moesten zo het commando aan Gent laten.
de MAN
van de match
De Gentse defensie, Rosted en Bronn, deden het aan beide kanten. Ze hielden de 0 en scoorden de enige doelpunten van de partij.
onze MENING
over de match
Gent wint al bij al makkelijk van Eupen, maar zal in de komende matchen toch zijn niveau moeten opkrikken wil het blijven meedoen voor een plekje in Play-Off 1.