Moeskroen en Zulte Waregem zijn er niet in geslaagd om te scoren op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League. De wedstrijd kende weinig doelgevaar, waardoor een brilscore het logische gevolg was.

Zulte Waregem deed met een elf op achttien vertrouwen op en etaleerde na zes minuten meteen de honger om die reeks verder te zetten. Mamadou Sylla moest echter iets te veel achter de bal kruipen en kopte daarom nipt naast. Moeskroen nam even de handschoen op, maar kansen creëren was andermaal een opgave. Essevee kreeg iets voor het halfuur toen Noé Dusenne bleef hangen en zo Nill De Pauw de kans gaf om de buitenspel te ontglippen. De winger ging op Jean Butez af, maar Boya haalde zijn rivaal in waarna hij een mooie tackle op de bal uitvoerde.

Theo Bongonda kreeg ook nog een kansje, maar verder keek Le Canonnier naar een behoorlijk zwakke partij. Dat de eerste invallers in Moeskroen Manuel Benson en Thomas Buffel heetten, was dan ook geen toeval. De wedstrijd kon immers hun dribbels gebruiken. Met nog twintig minuten was de grootste kans plots voor Davy de Fauw, die een vrijschop nipt naast mikte.

Verder dan een kopballetje van Pierrot kwam het echter niet. Moeskroen en Zulte Waregem hielden elkaar in evenwicht in een wedstrijd die van bij de start leek af te stevenen op deze brilscore. Dusenne zorgde nog voor de slotnoot door Hamdi Harbaoui te behouden van een uitbraak en zo zijn tweede gele kaart te pakken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De rode kaart van Dusenne werd uitgedeeld in de 'dying seconds' van de wedstrijd, maar was belangrijk. Harbaoui leek anders alleen op weg naar Butez.
de MAN
van de match
Boya speelde een stevige wedstrijd achteraan. Hij viel meer op dan de aanvallers, die zich niet lieten zien op Le Canonnier. Met een uitstekende tackle op De Pauw was hij mede beslissend in dit puntje.
onze MENING
over de match
Er zijn zo van die wedstrijden die regelrecht op een 0-0 afstevenen van bij de eerste minuten. Dit was zo'n partij: weinig creativiteit en finesse rond de zestien. Met dit puntje schieten beide teams echter weinig op. De ladder opklimmen lukt immers niet met een doelloos gelijkspel tegen een rechtstreekse concurrent.