KRC Genk heeft niet optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van Club Brugge. De competitieleider geraakte in eigen huis niet voorbij een stug KV Kortrijk. Genk kwam weliswaar op voorsprong, maar De Sart zorgde vlak voor de pauze voor de 1-1 eindstand.

Na een uitgebreide studieronde zorgde Dewaest voor het eerste doelgevaar. De verdediger knikte naast. Aan de overkant stond Rolland aan het kanon, maar zijn poging botste enkele meters naast. Na twintig minuten zette Genk het balbezit om in een doelpunt. Samatta trof via de onderkant van de lat raak: 1-0 voor de thuisploeg.

Meteen na het openingsdoelpunt leek Genk helemaal ontketend. De Limburgers voetbalden plots in een versnelling hoger, maar onder meer een schot van Pozuelo strandde tegen de paal. In de slotfase van de eerste helft kwam ook KV Kortrijk beter in de wedstrijd. Dat resulteerde vlak voor de pauze in een knappe gelijkmaker van De Sart. De middenvelder zorgde met een strak schot voor de 1-1 ruststand.

Na de pauze leek Genk stevig uit de startblokken te schieten. Kumordzi kreeg de bal tegen de arm in het strafschopgebied, maar na tussenkomst van de VAR gaf scheidsrechter Alen geen penalty. Nadien ging het Genkse stormpje liggen. De Limburgers botsten steevast op een stevige Kortrijkse muur, al vonden Heynen en Aidoo bijna een gaatje in het blok. Beide heren kregen hun poging niet tussen de palen.

KV Kortrijk had zijn zaakjes goed op orde achterin. Een kwartier voor tijd kregen ze zelfs nog dé kans op de voorsprong, maar invaller Chevalier liet de opgelegde kans onbenut. Genk ploeterde en ploeterde op zoek naar de overwinning. Diep in de toegevoegde tijd leek de verlossing ook nabij, maar de poging van Gano werd met een geweldige redding van Kaminski nog gekeerd. Het slotakkoord was voor Nastic, maar zijn poging vloog nipt naast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De kans voor Gano in de absolute slotseconden. De spits leek de held van de avond te worden, maar met een ultieme redding zorgde Kaminski voor de 1-1 eindstand.
de MAN
van de match
Kaminski. De doelman van KV Kortrijk bezorgt zijn ploeg vandaag een punt op het veld van de leider. Met zijn knappe redding in de toegevoegde tijd redde hij een gelijkspel.
onze MENING
over de match
Op basis van de eerste helft verdiende Genk de overwinning, maar de Limburgers benutten hun kansen niet optimaal. KV Kortrijk speelde echter een puike wedstrijd en hield Genk uitstekend uit de wedstrijd.