De eerste helft was een maat voor niets. Kort na de pauze kwam Club echter op voorsprong via Vormer. Via een omgezette strafschop, en rood voor Poulain, kwam Waasland-Beveren echter terug in de wedstrijd. Antiheld Decarli besliste de partij met een vreemde owngoal: 2-1!

Club Brugge had vertrouwen getankt na de zege tegen Standard, dus mocht het in theorie ook geen enkel probleem ondervinden met Waasland-Beveren. Toch mochten de Waaslanders enige hoop koesteren... Vorig jaar kwamen de Bruggelingen hier gelijkspelen, en eerder werd het in Brugge zowaar ook slechts 1-1. In de openingsfase begon het al vrij snel te hagelen op de Freethiel en ook op het veld verwaterde het spel onmiddellijk. Met Ngonge op links en Decarli op rechts bracht Club er bijzonder weinig van terecht. Beiden kwamen geregeld aan de bal, maar de passing en de acties mislukten keer op keer. Bovendien konden Vormer, Vanaken en Wesley elkaar niet vinden tegen een goed georganiseerde thuisploeg.

Het was integendeel Waasland-Beveren dat de gevaarlijkste ploeg was. Ampomah mocht eens zijn kans gaan en Verstraete probeerde het tweemaal vanop afstand. Blauwzwart kon enkel eens dreigen wanneer Amrabat slim achteruit legde op Vanaken, maar zijn schot werd al snel afgeblokt. Meer was er niet te zien in de eerste helft en het rustsignaal was dan ook welgekomen...

De start van de tweede helft was dan weer wél veelbelovend. Wesley bracht Ruud Vormer alleen voor doel, en die besloot rustig in de korte hoek: 0-1! De Braziliaanse spits kwam nadien nog dicht bij de dubbele voorsprong, maar ditmaal was doelman Roef wél bij de pinken. Waasland-Beveren moest nu komen en deed dat ook. Blauwzwart kwam een paar keer goed weg na dubieuze strafschopfases, maar een kwartier voor tijd legde scheidsrechter Van Driessche de bal wél op de stip. Poulain hield een gemaakt doelpunt uit het doel met de hand en werd dan ook uitgesloten. Forte nam de elfmeter in dank aan en knalde rustig de 1-1 tegen de netten.

Met een mannetje meer rook de thuisploeg nu bloed. En terecht, want in de sloffase werd het zowaar nog 2-1! Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd door antiheld Decarli zowaar in eigen doel gekopt en zo leken de Waaslanders een eerste thuiszege te kunnen gaan pakken. Diezelfde Decarli en de ingevallen Openda kwamen nog dicht bij de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Waasland-Beveren heeft gevochten voor de zege tegen een beschamend zwak Club Brugge en pakt dan ook verdiend de zege!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vijf minuten voor tijd barstte de Freethiel helemaal uit zijn voegen. Decarli kopte een voorzet zowaar in eigen doel en dat bleek ook de winninggoal te worden.
de MAN
van de match
Niemand eigenlijk. Geen uitblinkers bij Club, geen uitblinkers bij Waasland-Beveren. Als we dan toch iemand moeten kiezen, is het Verstraete. Speelde een goede partij op het middenveld en kwam ook een paar keer gevaarlijk opzetten.
onze MENING
over de match
Club heeft geen geluk met alle blessures. Hoe vaak komt het voor dat je maar liefst 6 flankspelers dient te missen? Dat kan een excuus zijn voor een mindere partij, maar niet voor hetgeen we vandaag te zien kregen. De Bruggelingen waren echt ondermaats in één van de zwakste partijen van de laatste jaren. Ngonge, waar je misschien niet teveel van mag verwachten, viel vorige week sterk in, maar bleek vandaag toch nog wat te licht voor een basisplaats. Maar wat ons betreft dient Leko toch eens in eigen boezem te kijken na deze nederlaag. Decarli, die voetballend toch bij de minderen zit, op de rechterflank posteren? Nakamba wegtrekken uit het centrum na een voorsprong? Redelijk vreemde keuzes van de Club-coach. Los daarvan, alle lof voor Waasland-Beveren! Als laatste in het klassement meteen na de pauze op achterstand komen en op karakter toch nog winnen tegen Club Brugge: knappe prestatie. Het zal de troepen van Custovic wat meer vertrouwen geven in de harde strijd onderin. Club daarentegen, zal uit een ander vaatje moeten tappen tegen Atletico Madrid...