Geen wijzigingen aan de top van de Gouden Stier, de Pro Assist Century 21 en het klassement van de clean sheets na speeldag 17 van de Jupiler Pro League. Ivan Santini, Hans Vanaken en Sinan Bolat blijven op kop, al neemt Vanaken wel meer afstand van zijn concurrenten.

Vanaken was zondag opnieuw de onbetwiste draaischijf van Club Brugge in de clash tegen Standard. Met twee assists had de middenvelder een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning van zijn team. Vanaken zit dit seizoen al aan 10 assists. Niemand komt in de buurt. Alejandro Pozuelo (Genk) is zijn naaste belager met 7 assists. Op de derde plaats staan zes spelers met 5 assists.

Ivan Santini blijft de Gouden Stier met 11 doelpunten. De spits van Anderlecht kwam afgelopen weekend niet tot scoren, maar dat geldt ook voor Ally Samatta (Genk), Landry Dimata (Anderlecht) en Leandro Trossard (Genk), die de top-4 van het topschutterklassement vormen. Santini heeft 11 goals achter zijn naam staan, Samatta en Dimata 10 en Trossard 9. Trossard wordt op de vierde plaats bijgebeend door Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem), die zaterdag scoorde tegen KV Oostende.

In het klassement van de clean sheets blijft Sinan Bolat op 8 clean sheets staan. De doelman van Antwerp moest zich zaterdag drie keer omdraaien tegen STVV. Idem voor zijn eerste achtervolger, Guillermo Ochoa, die met Standard met 3-0 verloor van Club Brugge en op 7 clean sheets blijft steken. Wel een streepje bij achter de naam van Danny Vukovic, die zondag de nul hield tegen Anderlecht. De doelman van KRC Genk staat derde met 6 clean sheets.