Club Brugge mag drie punten bijschrijven. Het klopte een zwak Standard met 3-0. Denswil, Dennis en Amrabat scoorden al voor de rust.

In een uitverkocht Jan Breydelstadion nam Club Brugge het op tegen het Standard van Michel Preud'homme. Achteraan bij Club Brugge waren ze niet meteen bij de zaak. Mechele leverde slordig in bij Bastien. Die zocht en vond Lestienne aan de tweede paal, maar die kon zijn kopbal niet de juiste richting meegeven. Aan de overzijde stuurde Vormer de snelle Dennis in het straatje. Dennis bracht de bal laag voor doel, waar Cimirot in hoekschop werkte. Vanaken trapte de hoekschop richting Wesley, die pal op Ochoa besloot. 


Op de volgende hoekschop was het wel raak. Vanaken viseerde de tweede paal waar men bij Standard Denswil uit het oog verloren was. De Nederlander duwde de 1-0 van dichtbij in doel. Standard kon niet meteen reageren. Ochoa moest een vrije trap van Vanaken nog wegboksen. Na een dik kwartier kwam Dennis naar binnen met de bal. Dennis ging de dubbelpas aan met Vanaken en trapte de 2-0 knap in de verste hoek binnen. De vleugelaanvaller van Club Brugge kon wel niet verder na zijn doelpunt. Hij werd vervangen door debutant Ngonge. Standard kreeg geen voet aan de grond. 

Nog voor de pauze deed Club Brugge er een doelpunt bij. Mechele mocht ver lopen met de bal en vond in twee keer Vormer, die de bal voor doel zwiepte. Bij Standard werkte men het leer slecht weg. Amrabat twijfelde niet en schoot de 3-0 hard in doel. Standard was niet bij machte om Club Brugge iets in de weg te leggen. Vanaken en Wesley probeerden het nog voor de rust, maar zonder succes. 3-0 was de ruststand na een eerste helft waarin Standard niet thuis gaf. 

De tweede helft begon een pak minder goed dan de eerste. Langs beide zijden was de zuiverheid in de passing ver zoek, waardoor goed voetbal uitbleef. Luyindama kon koppen op een hoekshop van Marin, maar ook zijn kopbal miste de juiste richting. Aan de overzijde mocht Denswil zijn kans gaan op een vrije trap. Zijn poging ging maar net naast de verste paal, al was Ochoa wel paraat. 

Na twintig minuten in de tweede helft werd Horvath een eerste keer aan het werk gezet. Carcela verstuurde een goede hoekschop en Vanheusden knikte goed naar de grond. Met een schitterende redding hield Horvath de nul op het bord. Het antwoord van de uittredende landskampioen liet niet lang op zich wachten. Amrabat miste eerst nog zijn schot. Even later troefde Ngonge tot tweemaal toe Vanheusden af. Ochoa hield de jonge belofte van Club Brugge van zijn eerste doelpunt. Dat doelpunt kwam er ook niet voor Vanaken die op aangeven van Wesley zijn schot kraakte.

Tien minuten voor tijd kopte Sa de vrije trap van Marin hard in doel. Helaas voor Standard deed hij dat vanuit buitenspel. Amrabat rolde even later het volledige Luikse middenveld op. Ochoa bracht redding op zijn schot. Diezelfde Ochoa hield Amrabat even later nog eens van een doelpunt. Standard moest de wedstrijd nog met tien eindigen nadat Djenepo een tweede gele kaart pakte na een overtreding op man van de wedstrijd Amrabat. 3-0 was de eindstand. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na een kwartier komt Dennis naar binnen vanop links. Na een dubbelpas met Vanaken verdubbelt hij de score. Einde verhaal voor Standard, dat nooit in de wedstrijd kwam.
de MAN
van de match
Amrabat heerste op het middenveld. Na zijn goede prestatie in Dortmund bevestigde hij op eigen veld tegen Standard. Niet alleen scoorde hij een knappe goal. Amrabat was 90 minuten lang de beste speler op het veld.
onze MENING
over de match
Standard had een off day en maakte niets klaar in de eerste helft. Club Brugge spoelde zijn mindere periode door met goed voetbal en beloonde zichzelf met een 3-0-voorsprong aan de rust. Na de pauze verzwakte het spel.