Zulte Waregem en Oostende hebben de punten gedeeld. De thuisploeg leek na een vroege goal van Harbaoui lang op weg naar de zege maar vijf minuten voor het einde bezorgde Boonen zijn ploeg een 1-1-gelijkspel.

Oostende startte de match met drie punten meer dan de regiogenoot uit Zulte Waregem maar toch was het de thuisploeg die met het meeste vertrouwen begon. De Kustploeg haalde immers een magere 5 op 24 terwijl Essevee tien punten puurde uit de laatst vijf matchen met als klapstuk de 1-3-zege bij Club Brugge op de vorige speeldag.

En die verhouding werd binnen de tien minuten nog onderstreept. Aan de ene kant liet Zivkovic na zwak verdedigen van Baudry af te straffen terwijl aan de andere kant Harbaoui mistasten van Nkaka wel gebruikte om zijn negende van het seizoen voorbij Ondoa te knallen.

Zulte Waregem nam de match in handen en versierde nog enkele kansen. Sylla krulde net naast en De Bock kon dezelfde aanvaller tot twee keer toe op het laatste moment van een goal houden . De bezoekers zetten daar amper iets tegenover. De Bock was nog het gevaarlijkst met een knal recht op Bossut.

Na de pauze kreeg Oostende wel wat meer balbezit, maar de Kustploeg deed daar niets mee. Het miste creativiteit om het blok van de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Essevee deed dan weer heel weinig met de ruimte die het kreeg en zo bleef de partij spannend.

Veel meer dan spanning kregen we lange tijd niet. Oostende slaagde er niet in om een kans bij elkaar te voetballen en Zulte Waregem leunde vooral achteruit. Dat laatste brak de thuisploeg wel zuur op. Invaller Indy Boonen knalde immers vijf minuten voor tijd één van de schaarse kansen knap voorbij Bossut.

Zo laat Zulte Waregem de kans liggen om de degradatiezorgen helemaal van zich af te voetballen. De bezoekers schieten ook niet veel op met een punt maar zullen toch met een goed gevoel naar huis trekken. Een laat punt voelt vaak als een zege.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het moment met de VAR. Wanneer De Bock hands maakt op de rand van de zestien vraagt scheidsrechter Visser hult, maar net op dat moment is er geen verbinding met de VAR. Een ietwat pijnlijk moment dus.
de MAN
van de match
Indy Boonen. De jonge aanvaller kreeg van Gert Verheyen 20 minuten om zich te tonen. En dat deed hij met een heel knappe overhoekse schuiver. Meteen goed voor een punt.
onze MENING
over de match
Een match om weinig woorden aan vuil te maken. Zulte Waregem zat na 9 minuten op roze en beperkte zich nadien vooral toe controleren. Dat brak de thuisploeg zuur op toen Boonen vijf minuten voor het einde toesloeg.