KV Kortrijk is met 1-2 gaan winnen op het veld van KV Oostende. De thuisploeg had meer verdiend maar miste de kansen. Avenatti en Mboyo schonken Yves Vanderhaeghe een zege bij zijn terugkeer bij de Kerels.

KV Oostende tegen KV Kortrijk was een duel in de buik van het klassement. Beide ploegen hoopten op een zege om zo niet achterom te moeten kijken en bij winst zelfs van meer te mogen dromen. Bij de thuisploeg veranderde Verheyen weinig, de geschorste Nkaka ontbrak en zo bleef Lombaerts wel in de ploeg. Vanderhaeghe koos voor vier nieuwe namen waaronder debutant Batsula en de Uruguayaanse spits Avenatti.

De bezoekers hadden in het eerste deel van de match licht overwicht. Kansen versierden de Kerels niet, maar ze waren vaak op de helft van KVO te vinden. De Kustploeg had het lastig maar opende toch de score. Een voorzet van Capon belandde op de arm van Batsula en de bal ging op aangeven van de lijnrechter op de stip. Zivkovic miste niet.

Even was Kortrijk aangeslagen, maar bij de eerste degelijke aanval hingen de bordjes toch weer in evenwicht. De voorzet van Batsula was uitstekend, de kopbal van Avenatti te goed voor Ondoa. Oostende reageerde via Zivkovic. Alleen voor Kaminski kon de Nederlander niet scoren. Kortrijk nam de match zo weer in handen, maar de beste kans was met de rust in zicht weer voor Zivkovic. Opnieuw stond Kaminski in de weg.

Na de rust veranderde er amper iets. Kortrijk had de bal, Oostende kreeg de kansen. Opnieuw was het Zivkovic die alleen naar Kaminski mocht. Opnieuw miste de Nederlander. En dan voel je het al komen. Aan de overkant viel net voor het uur een bal goed bij Mboyo en die liet ze niet liggen.

Oostende had enkele minuten nodig om te bekomen, maar ging na de inbreng van Sakala vol op zoek naar de 2-2.  De invaller zelf kreeg een reuzenkans maar kraakte zijn schot. Ook Zivkovic mocht het nog twee keer proberen zonder succes.

In het slotkwartier sloop de vermoeidheid in het spel van Oostende en kreeg Kortrijk ruimte. Chevalier zag een schot afgeblokt door Faes, Ouali trapte dé kans op 3-1 op Ondoa. Zo bleef het spannend tot in de laatste minuten. Maar aan de stand veranderde er iets meer ondanks nog een reuzenkans voor Sakala in blessuretijd. Kumordzi keerde de bal op de lijn.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De derde grote kans van Zivkovic. De Nederlander scoorde wel vanaf de stip maar faalde drie keer oog in oog met Kaminski. Net na zijn derde misser maakte Mboyo er 1-2 van.
de MAN
van de match
We kiezen debutant Batsula. De Oekraïner leek de schliemiel te worden nadat de bal op de stip ging na een handsbal van de linksachter. Met een knappe voorzet op Avenatti luidde Batsula echter ook de ommekeer in.
onze MENING
over de match
Gert Verheyen gaf voor de match aan dat zijn ploeg een echte killer miste en dat bleek ook tegen Kortrijk. Ook al hadden de Kerels het meeste balbezit, de kansen waren voor de thuisploeg. Vooral Zivkovic toonde zijn gebrek aan efficiëntie. Dodelijk tegen Mboyo en co.