Zulte Waregem en Lokeren leken na een kansenarme partij op weg naar een droge 0-0 tot De Pauw in de slotfase twee keer scoorde. Drie levensbelangrijke punten voor Essevee, een pijnlijke nederlaag voor de Waaslanders.

Met Zulte Waregem en Lokeren stonden twee ploegen tegenover elkaar die aan een meer dan teleurstellend seizoen bezig zijn. Beide ploegen, die vorig jaar nog de finale van Play-Off II speelden, hadden zelfs dringend punten nodig om weg te raken uit de gevarenzone.

Een echte degradatietopper dus en dat was er ook aan te zien. Meer slechte controles en foutieve passes dan degelijke aanvallen kregen we te zien. Net na het half uur kwam de match dan toch wat los. Miric mocht alleen naar Bossut maar zag de doelman redding brengen. Binnen de minuut was Lokeren ook twee keer gevaarlijk op hoekschop. Eerste trapte Deschacht net over, nadien kopte Filipovic een metertje naast.

Aan de overkant was De Pauw het gevaarlijkst. Met de rust in zicht ging hij mooi voorbij Skulason. Zijn schot belandde een half metertje naast. Lokeren reageerde via De Ridder, die profiteerde bijna van slecht terug koppen van De Fauw, maar Bossut stond pal. Dus was het nog 0-0 bij de rust.

Ook in de tweede helft was het doelgevaar schaars. Lokeren schreeuwde wel om en strafschop na ingrijpen van De Fauw op De Ridder. Lardot oordeelde dat er weinig aan was. Essevee probeerde het een paar keer met afstandsschoten maar invaller Buffel en De Pauw hun vizier stond niet goed afgesteld.

Zoals in elke match viel er toch nog een reuzenkans uit de lucht. Bogonda en Buffel combineerden in de grote rechthoek en invaller Soisalo kon vanaf een meter of tien uithalen. De Wolf had een knappe beenveeg nodig om de 0 op het bord te houden.

Uitstel van executie zo bleek. Want met nog drie minuten op de klok viel een weggewerkte corner in de voeten van De Pauw en die haalde vernietigend uit. In de blessuretijd maakte de middenvelder van Essevee er zelfs nog 2-0 van na een snelle counter.

Niet geheel verdiend, maar Essevee pakt zo drie belangrijke punten. Voor Lokeren, dat moet afwachten of het al dan niet de rode lantaarn krijgt toegeschoven door Moeskroen, werd het een pijnlijke avond.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De kans voor Miric in de eerste helft. De spits kwm alleen voor Bossut maar faalde. Een misser die zijn ploeg uiteindelijk zuur opbrak. Op dat moment had Lokeren het betere van het spel.
de MAN
van de match
Lang gingen we voor Baudry, maar om wie twee keer scoort in een 2-0-overwinning konden we niet heen. Nil De Pauw dus.
onze MENING
over de match
Het was duidelijk dat beide ploegen niet in hun beste vorm verkeren. Lokeren had in de eerste helft de beste kansen maar miste ze. Zulte Waregem kreeg pas in het slot zijn eerste echte kansen. De Pauw toonde zich dodelijk efficiënt.