AA Gent klopt KV Kortrijk met 3-1. De Buffalo's haalden via Yaremchuk (2x) en Limbombe een achterstand op. Via deze drie treffers wisten ze de openingsgoal van Stojanovic uit. Blauw en wit knoopt zo weer aan met de overwinning na de blamage dinsdag op Moeskroen.

AA Gent - Kortrijk, of in het eerste half uur de Slag om Vlaanderen. Letterlijk dan, want soms leek het meer op een worstelpartij dan op een voetbalmatch. Onder andere Souquet en Van der Bruggen solliciteerden al vlug naar een geel karton. Tegen minuut 30 zagen we wat beterschap. Vooral bij de thuisploeg dan. Limbombe leverde enkele knappe voorzetten af en Chakvetadze begon zijn draai te vinden. 


Al zwaaide Stojanovic het roer vijf minuten voor rust plots helemaal om. Gent klungelde al eens via een slechte uitworp van Kalinic, maar Plastun besloot zijn keeper nog te overtreffen. Een lage center van Chevalier kan Kanu niet bereiken omdat Plastun de bal tegen zijn eigen doelman trapt. Resultaat: Plastun en Kalinic botsen opeen en Stojanovic heeft maar binnen te leggen. Een vroeg kerstcadeautje op een meer dan uitstekend moment voor KV Kortrijk. 

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Stojanovic nam geen genoegen met één treffer. Na nog geen twee minuten dook hij aan de eerste paal op met een knappe kopbal. Al moest Gent niet wanhopen. Na tien minuten zagen we een tweede goal die uit de lucht kwam vallen. De wederoptredende Verstraete stond nog geen minuut op het veld, of de Rode Duivel had al een assist beet. Yaremchuk buffelde zijn voorzet eenvoudig binnen. AA Gent wist dat het tijd was om op het gaspedaal te gaan staan. 

Dat deed de ploeg van Jess Thorup dan ook. Twintig minuten voor tijd kwamen de Buffalo's via een strafschop van Limbombe op voorsprong. De net ingevallen Mboyo was de pineut. Hij raakte de bal met de hand waardoor Bert Put niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Weer gaf KVK net als tegen Waasland-Beveren een voorsprong weg. Dan mag de thermometer misschien maar vijf graden geslagen hebben in Gent, toch deed De Boeck kokend van woede zijn jas uit. 

Beter werd het er niet op, want twee minuten voor tijd stelde Yaremchuk de Gentse zege veilig. Dejaegere knalde eerst nog op Kaminski, maar Yaremchuk liet de herneming niet liggen. Al besefte hij het zelf misschien niet al te goed, want bij zijn kopslag kreeg hij de gele schoen van Mboyo in het aangezicht. Hij kwam er met een gekloven wenkbrauw vanaf. De Buffalo's knopen na de nederlaag op Moeskroen zo weer aan met een thuisoverwinning. Thorup heeft voorlopig een goed rapport. In vier partijen wint hij drie keer.

het MOMENT 
van de match
De invalbeurt van Birger Verstraete. De Rode Duivel kwam terug na enkele weken blessureleed. Na nog geen minuut op het veld te staan zet hij de Gentse inhaalrace op gang door een assist te geven aan Yaremchuk. 
de MAN 
van de match
Roman Yaremchuk. Met twee goals doet de spits wat hij moet doen. 
onze MENING 
over de match
AA Gent haalt tegen KV Kortrijk een verdiende overwinning. In de eerste helft was het voetbal niet goed, maar in de tweede periode toonden de Buffalo's wilskracht. Verstraete was hierin een bepalende factor.