Eupen wint op eigen veld met 2-0 van Cercle Brugge na twee eigen doelpunten van verdedigers Taravel en Ueda. Luis Garcia is de held van de match. Hij scoorde via de rug van Taravel de 0-1 in minuut 92.

Eupen - Cercle Brugge kende een evenwichtig matchbegin aan de Kehrweg. We zagen niet onmiddellijk dezelfde kwieke Oostkantonners die afgelopen weekend glorierijk wonnen van Anderlecht. Ook Cercle wachtte af tot wanneer Toyokawa of Garcia hun duivels zouden gaan ontbinden. De alom gekende studieronde zat er dan na 25 minuten op. De 37-jarige Garcia haalde een van zijn handelsmerken boven: zijn geniale inzicht. Met een fantastische steekpass op Mamadou Fall opende de Eupen-kapitein de debatten. Fall miste coolness om af te werken. 


Nog geen twee minuten later waren de Panda's daar alweer. Toyokawa werd aan de trui getrokken, maar Lardot liet knap verder spelen aangezien Lazare alleen op Nardi afkon. Mits een goede, laatste baltoets had het leer wel eens kunnen hangen, maar de Ivoriaan verbrandde zijn kans nog vooraleer hij kon afwerken. Eupen liet het hoofd niet hangen en bleef drukken. Op slag van rust zette het dat om in een doelpunt via man in vorm Toyokawa. Toch bleef het 0-0, aangezien de Japanner vanuit buitenspelpositie binnenknikte. 

Na de pauze een compleet ander beeld. Nu was 'de Vereniging' uit West-Vlaanderen de betere ploeg. Tot tweemaal toe vond Mercier uitstekend De Belder, maar Van Crombrugge lag evenveel keer in de weg. In minuut 55 kreeg groen en zwart wel bijna het deksel op de neus. Xavi Molina stond op twee meter van de goal, maar kon als bij wonder niet scoren. De betere periode van Cercle was dan ook maar van korte duur. Nadat Molina al een serieuze misser op zijn conto schreef, deed Marreh zijn ploegmaat vlotjes na. Op aangeven van uitgerekend Molina knikte de Gambiaan veel te flauw op Nardi. 

Guyot besloot dan maar een naam in te brengen: Kylian Hazard. En dat rendeerde vrijwel onmiddellijk. Met bijna dezelfde snelheid als zijn broers gaf hij de bal mooi in de loop van Cardona, die een paar weken geleden nog tweemaal scoorde in Anderlecht. Nu liet het nummer 14 het na om de bal in het mandje te leggen. Zo leken we af te stevenen op een droge 0-0. Dat was buiten oude rakker Luis Garcia gerekend. In minuut 92 maakte hij bijna een kopie van zijn doelpunt tegen Anderlecht afgelopen zondag. De Spanjaard haalde uit vanop twintig meter en via de tackelende Taravel verdween de bal in doel. In minuut 94 zorgde Fall ervoor dat de avond van Guyot en de zijnen helemaal om zeep was. De Eupen-aanvaller dwong Ueda het leer in eigen doel te leggen. Het venijn zat 'm vanavond wel degelijk in de staart. 

het MOMENT 
van de match
Luis Garcia schiet de bal voorbij Nardi. Al hielp Taravel meer dan een handje. Doordat de bal door de Cercle-verdediger gedevieerd wordt, is Nardi al op weg naar de andere hoek. Slechte keuze, want het leer verdwijnt knullig in de andere hoek. 
de MAN 
van de match
Luis Garcia. De Spaanse kapitein van Eupen mag dan misschien 37 jaar oud zijn, toch blijft hij nog steeds beslissend voor Makélélé en heel Eupen. 
onze MENING 
over de match
Eupen wint verdiend van Cercle Brugge. De West-Vlamingen kregen ook kansen, maar Eupen was gedurende 80 minuten wel de betere ploeg en concreter voor de kooi van Nardi. Enkel in de eerste tien minuten na rust kon Cercle even een vuist maken.