Zulte Waregem en Moeskroen hebben 2-2-gelijkgespeeld. De thuisploeg maakt een einde aan een reeks van 8 nederlagen maar gaf ook dit keer een bonus weg. De bezoekers dankten vooral Pierrot omwille van zijn twee goals.

Met Zulte Waregem en Moeskroen stonden twee ploegen tegenover elkaar die op de gedeelde laatste plaats stonden. Toch leken de bezoekers mentaal licht in het voordeel te zijn. Zij veroverden op de vorige speeldag een puntje tegen Standard terwijl Essevee acht nederlagen op rij leed.

Dat was in de aanvangsfase ook te zien aan het spelbeeld. De bezoekers speelden vrank en vrij en dat leverde na 8 minuten een goed kans op voor Mbombo. Op aangeven van Amallah schoot de spits voorlangs. Moeskroen leek de match in handen te hebben tot het zichzelf in de voet schoot.

Bij een teruggelegde bal van Buffel was het Godeau die zijn eigen doelman versloeg. Opeens kantelde de match helemaal. Buffel en Harbaoui kwamen heel dicht bij de 2-0. De eerste zag zijn poging afgeblokt door Gulan, de tweede zag Boya uitpakken met een schitterende verdedigende actie. Uitstel van executie bleek. Na een heel mooie aanval vloerde Bogonda Butez met een schuiver: 2--0.

De match leek al gespeeld, zeker omdat de Moeskroen geen deftige aanval meer in elkaar gebokst kreeg. Tot Baudry en Heylen Pierrot helemaal uit het oog verloren en die op voorzet van Mohamed de bezoekers weer in de match kopte. Zulte Waregem slaagde er zo weer niet in om de 0 te houden. 2-1 bij de rust.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig tot niets. Tot Pierrot van op links naar binnen kwam en fraai de 2-2 tegen het net mikte. Een knappe goal van de Haïiaan. Het was bovendien de eerste keer dat Moeskroen twee veldgoals maakt in een match.

De twijfel sloeg bij de thuisploeg weer in de benen en hun aanhang ging aan het morren. De bezoekers leken dan weer op twee gedachten te hinken maar kwamen met een schot van Bakic nog eens in de buurt van een doelpunt. Aan de overkant moest Butez wel nog een plaatsbal van Baudry uit de bovenhoek ranselen.

In het slotkwartier leek de angst om te verliezen groter dan de drang om te winnen. Meer dan halve kansen voor invaller Benson en Bogonda kregen we niet meer te zien.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net na de 2-1 van Pierrot zette Harbaoui met een kap steekpasje Bogonda op weg naar de 3-1 maar de jonge middenvelder miste. Mogelijk had hij de match daar kunnen beslissen.
de MAN
van de match
Uiteraard Pierrot. Met zijn twee goals schenkt de spits uit Haïti zijn ploeg een punt.
onze MENING
over de match
Een billijk gelijkspel. In een aangename match (zonder dat we mogen spreken van echt goed voetbal) hadden beide ploegen hun momenten).