Anderlecht wint met 1-2 op Zulte Waregem. Bakkali en Gerkens zorgden voor de Brusselse zege. Buffel deed paars-wit nog even bibberen en beven in minuut 93. Vanhaezebrouck zadelt Dury zo op met 5 op 30. De protestactie van de Anderlecht-supporters voor de match heeft duidelijk zijn impact gehad.

Twee ploegen uit vorm, dat waren Zulte Waregem en RSC Anderlecht voor de aftrap. Vooral bij Anderlecht lag de druk hoog. Essevee mocht dan misschien maar 5 op 27 hebben, toch waren het de Brusselse supporters die voor de match al van zich lieten horen. De Anderlecht-aanhang bleef de eerste 15 minuten van de match buiten het stadion uit protest tegen de wanprestaties van de laatste weken. Luc Devroe was de gebeten hond. Toch wist paars-wit vrij goed aan de partij te starten. Al resulteerde dat niet in echte kansen. Gerkens stond alleen voor Bossut, maar de ervaring haalde het van de jeugdigheid.

Zulte Waregem nam dan snel over. Nill De Pauw kreeg van Lawrence een vroeg kerstgeschenk, maar pakte het niet uit. Twee minuten daarvoor schoot diezelfde De Pauw al onbesuisd over. Mis je kansen, dan valt het doelpunt meestal aan de overkant. Zo geschiedde het ook. Dimata ontdeed zich van Marcq en lanceerde Bakkali. Dankzij een wegglijdende Michael Heylen was het voor Bakkali een koud kunstje om de bal in het mandje te leggen. Het leer verdween in de rechterbovenhoek.

Na de rust duurde het even voor er weer wat tempo in de wedstrijd kwam. Buffel probeerde Zulte Waregem met al zijn ervaring vooruit te stuwen, maar slaagde daar niet onmiddellijk in. Het was aan de andere kant Adrien Trebel die zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij strooide met leuke passes. Alleen begrepen zijn medemaats dit niet altijd even goed. Daardoor bleef het dus een hele poos 0-1. Tot Kums zijn duivels ontbond. Een lekkere lange bal op Saelemaekers resulteerde in een droge treffer van Gerkens. Vanaf dan was de ban gebroken bij de mannen van Francky Dury. Buffel milderde één minuut voor tijd nog tot 1-2, maar daar bleef het bij.

Vijf op dertig, dat is een erg zwak rapport. Na de interlandbreak wacht voor Zulte Waregem een levensbelangrijke wedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Moeskroen. Wat betreft Anderlecht, daar is de crisissfeer weer even wat gaan liggen. Al kan die natuurlijk razendsnel weerkeren. 

het MOMENT 
van de match
Heylen glijdt weg, waardoor Bakkali eenvoudig de 0-1 kan scoren. Hij zette Anderlecht zo op een uitstekend moment op weg naar de zege. 
de MAN 
van de match
Zakaria Bakkali. Hij brak, in tijden van serieuze crisis, de ban voor de Brusselaars.
onze MENING 
over de match
Anderlecht wint verdiend met 1-2 op Zulte Waregem. Het toonde zich vanmiddag zeer efficiënt. Iets wat van Zulte Waregem niet kon gezegd worden.