Sporting Charleroi heeft zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Zebra's klopten Moeskroen met 3-1, Perbet, Niane en Vojvoda (og) waren de doelpuntenmakers van dienst voor de thuisploeg.

Het begin van de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Moeskroen was niet hoogstaand. Het was lang wachten op de eerste kans van de match omdat het spel vaak stil lag door kleine overtredingen. Na een half uur spelen zette Gholizadeh zich eens door op zijn rechterflank en trapte vervolgens vanuit een scherpe hoek op doel. Werner redde de eerste poging nog, maar de rebound viel op het hoofd van Perbet. De spitse knikte zo zijn tweede doelpunt van het seizoen tegen de touwen.

Moeskroen was aangeslagen door de achterstand en moest meteen opletten om de dubbele achterstand te vermijden. Twee minuten na het openingsdoelpunt moest Werner een schuiver van Niane naast duwen. Even later gebeurde dat toch toen Niane plots door de buitenspelval glipte. Oog in oog met Werner twijfelde de nieuwkomer van Charleroi niet en duwde het leer naast de doelman in doel.

Na de pauze ging vooral Moeskroen gewoon door op het slechte elan. Het spel was nog geen twee minuten terug op gang toen Vojvoda een hard voorzet van Niane ongelukkig in zijn eigen doel werkte. De bezoekers kwamen zo op een 3-0 achterstand. De veer leek gebroken bij de bezoekers en de thuisploeg kon de match onder controle nemen.

Op het uur maakte een oude bekende zijn rentree bij de Zebra's. Massimo Bruno is na 6 seizoenen terug waar het allemaal begon voor hem. Niet veel later kwam hij al dicht bij een doelpunt maar Werner zat er goed tussen. Het laatste doelpunt viel uiteindelijk nog aan de andere kant, toen Pierrot een hoekschop kon binnen knikken. De aansluitingstreffer viel echter te laat voor de bezoekers. Sporting Charleroi boekte zo zijn tweede overwinning van het seizoen, terwijl troosteloos laatste blijft met 0 punten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Meteen na de pauze duwt Vojvoda de bal in zijn eigen doel en zet Charleroi zo op een 3-0-voorsprong. De veer bij de bezoekers was dan helemaal gebroken.
de MAN
van de match
Niane speelde zijn eerste wedstrijd bij Charleroi en bekroonde die met een doelpunt en een assist. De spits moet Rezaei doen vergeten en slaagde daar vandaag alvast in.
onze MENING
over de match
Moeskroen maakte een zwakke indruk en blijft door deze nederlaag op 0 punten staan. Charleroi boekt dan weer een belangrijke zege na een mindere seizoenstart.