Lokeren heeft de derby tegen Waasland-Beveren met het kleinste verschil gewonnen. Voor de mannen van Peter Maes is het meteen de eerste zege van het seizoen.

De eerste helft was er één met twee gezichten. Lokeren, met Olivier Deschacht meteen in de basis, begon het beste aan de partij. Rond het kwartier drukte Miric af na een assist met het hoofd van De Ridder, maar Roef had een uitstekende reflex in huis. Op een hoekschop ging Roef onder de bal door, aan de tweede paal wist Filipovic niet te profiteren en kopte naast. In het laatste kwartier van de eerste periode kantelde de match. Ampomah zette zich goed door en doelman De Wolf moest met de vingertoppen onschadelijk maken. Meteen daarna krulde Jubitana de bal voorbij de tweede paal buiten. Nog was het niet gedaan, want Ampomah stormde van de linkerkant alleen op De Wolf af, maar die verwerkte de poging van de Ghanees in hoekschop. Zonder goals trokken beide teams naar de kleedkamer.

Waasland-Beveren had meteen moeten scoren bij het begin van de tweede helft, maar Forte kopte over na een voorzet van Ampomah. Diezelfde Ampomah kon na het uur zichzelf nog eens op gang trekken, maar werd goed naar de buitenkant gedrongen door Tirpan en besloot voorlangs. De Ridder kopte naar doel na een voorzet van de rechterkant, makkelijk in de handen van Roef. Ampomah bleef het gevaarlijkste heerschap langs de kant van de bezoekers, want hij dwong De Wolf nog eens tot een goede parade. Iedereen had zich bijna neergelegd bij een gelijkspel zonder goals toen Ben Harush vijf minuten voor het einde uithaalde en schitterend raak trof. Het zou de winnende treffer zijn.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De prachtige goal van Ben Harush in de 85ste minuut.
de MAN
van de match
De Wolf. De Lokerse goalie hield een clean sheet, meteen goed voor de eerste driepunter van het seizoen.
onze MENING
over de match
De bezoekers kregen de beste kansen, maar konden niet scoren. Toen iedereen dacht dat het bij 0-0 zou blijven, verraste Ben Harush het hele stadion met een wondermooie goal.