Yaremchuk bezorgde de Buffalo's een 1-0 voorsprong aan de rust, maar pas in de tweede helft begonnen de netten wat meer te trillen. Verstraete benutte een strafschop, maar Vukotic bracht terug spanning in de wedstrijd. Invaller David maakte echter opnieuw indruk en besliste de partij met twee doelpunten: 4-1!

Na een magere 1 op 6 kreeg AA Gent een derde kans op een eerste zege, maar dan moest het thuis wel voorbij Waasland-Beveren zien te raken. De Buffalo's gingen er meteen vol tegen aan... Limbombe legde achteruit op Foket, maar die zag zijn schot nipt voorlangs gaan. Gent bleef zijn heil trouwens zoeken langs die rechterflank, waar Limbombe het de bezoekende defensie bijzonder lastig maakte. Waasland-Beveren kwam op het kwartier een eerste keer dreigen via Boljevic, doelman Kalinic moest vol aan de bak om het leer uit zijn doel te houden.

Gent antwoordde meteen met drie mogelijkheden op rij voor Yaremchuk, maar een sterke Roef hield voorlopig zijn netten droog. De troepen van Vanderhaeghe konden zichzelf niet belonen na een sterke start en de bezoekers herstelden langzaam aan het evenwicht. Badibanga en Vanzo kwamen dicht bij een doelpunt, maar hun vizier stond niet op scherp. Een wake-up call voor Gent, dat tien minuten voor de rust dan toch op voorsprong kwam. Roef kon nog redding brengen op een schot van Limbombe, op de herneming van Yaremchuk had de doelman geen verhaal: 1-0, meteen ook de ruststand!

Het begin van de tweede helft was veelbelovend: Limbombe en Yaremchuk kregen meteen twee mogelijkheden, aan de overkant was ook Forte eens dreigend. Een volley van Asare ging vervolgens maar net naast en zo volgden de doelkansen elkaar snel op. Awoniyi leek de partij nog voor het uur te gaan beslissen, maar oog in oog met Roef trof de aanvaller de paal. In het laatste kwartier vlogen de ballen er plots wél vlotjes in... Na een fout op Limbombe, knalde Verstraete een strafschop hoog binnen: 2-0! 

Waasland-Beveren maakte eerder in Zulte Waregem al eens een dubbele achterstand goed en dat ging ook even door de hoofden wanneer Vukotic op hoekschop de 2-1 binnenkopte. Lang duurde de Waaslandse hoop echter niet, want invaller David zorgde, zoals zo vaak de laatste weken, alweer voor de verlossing. In amper zeven minuten trof de aanvaller nog twee keer raak en zo stond de 4-1 eindstand op het bord! Waasland-Beveren pakt 2 op 9, maar heeft er wel al enkele lastige wedstrijden op zitten. Voor AA Gent is de druk van de ketel na de eerste zege van het nieuwe seizoen!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 3-1 van David was beslissend in deze partij. Vukotic was net terug in de partij gekomen en geloofde plots terug in een ultieme remonte. Maar dan viel David in, die zich de laatste weken al positief liet opmerken. Met twee doelpunten maakte hij een einde aan de Waaslandse hoop!
de MAN
van de match
Bij Waasland-Beveren speelde Vukotic een puike partij, aan de overkant deed David opnieuw van zich spreken. De beste man bij AA Gent was echter Limbombe. Bij zowat elke actie betrokken en constant gevaarlijk. Ook goed voor een assist én een strafschopfout op hem. De flankaanvaller was vandaag ongrijpbaar.
onze MENING
over de match
Oververdiende zege voor Gent. Het begon heel sterk aan de eerste helft, maar vergat te scoren. Waasland-Beveren had enkele stevige tegenprikken in huis, maar kon daar geen doelpunt uit puren. In de tweede helft lukte het dan toch voor Gent. Limbombe en David is een duo dat mekaar vlotjes wist te vinden voor doel, en waar we nog van zullen horen...