Moses Simon verlaat KAA Gent na 3,5 seizoenen en gaat zijn geluk beproeven in de Spaanse Liga. Hij tekent een contract voor 5 seizoenen bij het Spaanse Levante UD.

Moses Simon kwam in januari 2015 van het Slovaakse AS Trencin over naar KAA Gent en speelde in Gentse loondienst 136 wedstrijden waarin hij 21 doelpunten scoorde en 18 assists gaf.

"Gedurende zijn periode bij de Buffalo's werd hij gevreesd voor zijn kwieke dribbels, zijn ongelofelijke snelheid en zijn harde schot en geliefd omwille van zijn vrolijke persoonlijkheid en zijn gulle lach. Hij was vaak de auteur van belangrijke doelpunten, zoals vorig seizoen toen hij in de voorlaatste wedstrijd van de playoffs het enige doelpunt maakte bij de 1-0 overwinning tegen Anderlecht. KAA Gent wenst Moses veel geluk bij Levante en bedankt hem voor de mooie en succesvolle jaren die hij hier in Gent beleefde. Once a Buffalo, always a Buffalo!", aldus het persbericht van AA Gent.

Eerder op de dag verloren de Buffalo's ook haar andere Nigeriaanse buitenspeler al. Samuel Kalu tekende bij de Franse eersteklasser Girondins Bordeaux een overeenkomst voor vijf seizoenen.