Standard heeft zijn eerste driepunter van het seizoen beet. De Rouches versloegen AA Gent in een spektakelrijke topper met 3-2 cijfers.

Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen kregen we met Standard - AA Gent meteen een topper van formaat voorgeschoteld. Beide ploegen misten, net als de meeste Belgische clubs, nog enkele sterkhouders, maar de affiche was daarom niet minder leuk. En het begin was alvast veelbelovend! Na tien minuten spelen mochten de bordjes voor het eerst dit seizoen al worden omgedraaid. Mpoku stuurde Djenepo het straatje in, die talmde even, maar trapte het leer uiteindelijk toch via de paal tegen de netten: 1-0!
 
De Buffalo's waren even het noorden kwijt en via Fai en Cavanda kwamen de Luikenaars toch geregeld opzetten. Op het half uur was de voorsprong ei zo na verdubbeld, maar Coosemans zweefde een heerlijke krul van Bastien spectaculair uit de winkelhaak. Ook Djenepo kwam nog dicht bij zijn tweede treffer, maar de jonge aanvaller miste compleet zijn schot. De Rouches konden de partij zo nog niet in een definitieve plooi leggen en dat werd hen fataal in de slotminuut van de eerste helft. Dompé vond Yaremchuk voor doel en die tikte van dichtbij de onverhoopte 1-1 tegen de netten, meteen ook de ruststand!
 
Odjidja, die vandaag zijn rentree maakte in de Jupiler Pro League, bleef bij de rust geblesseerd in de kleedkamer en beleefde zo niet echt een geslaagde avond. Winst op Sclessin zou veel goed kunnen maken en daar maakte Gent bij het begin van de tweede helft dan ook meteen werk van. Ochoa moest een bijna-owngoal van Cavanda uit zijn netten ranselen en wat later kwam ook Rosted dicht bij een doelpunt. Net als de Buffalo's steeds beter in de wedstrijd leken te komen, kregen ze een serieuze domper te verwerken. Invaller Esiti haalde Mpoku neer in de zestien en scheidsrechter Laforge legde de bal dan ook terecht op de stip. Toch was er een serieus reukje aan de voorafgaande actie, waarbij Cavanda zich in buitenspelpositie bevond en ook de VAR het niet nodig vond om in te grijpen... Mpoku trok zich er alvast weinig van aan en legde de elfmeter rustig overhoeks binnen: 2-1!
 
Een kwartier voor tijd leek de partij helemaal gespeeld. Bastien bediende Emond, die dribbelde zich voorbij Coosemans en trapte de 3-1 tegen de netten. Toch was de Luikse opluchting van korte duur... Aan de overkant legde Chakvetadze slim achteruit op nieuwkomer Limbombe en die zorgde met de 3-2 voor wat nieuwe Gentse hoop. De partij kreeg nog zes minuten extra tijd, maar daarin wisten de bezoekers niet meer te scoren. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen leverde dus meteen vijf doelpunten op, heel wat spanning, en helaas ook een discutabel 'VAR-moment'. Michel Preud'homme heeft zijn Luikse rentree alvast niet gemist!

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vijf doelpunten, enkele leuke acties, maar de fase waarover allicht het meest zal nagekaart worden vandaag (en de komende dagen) is de strafschop voor Standard. Een fout was het zeker, maar de voorafgaande actie had moeten afgevlagd worden. Dat ook de VAR niet ingreep, zal al meteen voor wat controverse zorgen.
de MAN
van de match
Bastien miste zijn debuut niet bij Standard. Zeer nuttig op het middenveld, een assist achter zijn naam, bijna een doelpunt in de winkelhaak... dus hij krijgt de eer achter zijn naam vandaag!
onze MENING
over de match
Leuk begin van het seizoen! Meteen een topper, gepaard met veel spanning en vijf doelpunten. Gent liet de hoofdjes niet zakken, maar de Luikse zege mag toch verdiend genoemd worden.