Zulte Waregem heeft dinsdag zijn derde oefenmatch ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League gewonnen. In Petegem legden de troepen van Francky de Nederlandse tweedeklasser RKC Waalwijk met 3-1 over de knie.

De doelpunten kwamen op naam van Théo Bongonda (37.) en nieuwkomer Mikael Soisalo (76. en 80.). Saïd Bakari (87.) redde de eer voor Waalwijk. Eerder won Zulte Waregem met 4-1 van streekgenoot Sparta Petegem (tweede amateur). Tegen Lokeren verloor Essevee met 0-1. Komende zaterdag staat een oefenpot tegen KV Oostende op het programma.

Ook KAS Eupen werkte zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding af. Tegen een B-elftal van de Duitse tweedeklasser FC Keulen kwamen de Oostkantonners niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Japanse sensatie Yuta Toyokawa bracht Eupen op slag van rust op voorsprong. Roman Prokoph hing de bordjes in evenwicht vanaf de penaltystip. Tester Dolly Menga, ex-smaakmaker van Lierse en STVV, speelde mee voor Eupen. De Panda's legden eerder Alemannia Aken (1-0) en Sprimont (1-2) over de knie. Zondag oefenen de troepen van Claude Makélélé tegen de Griekse topclub Olympiakos.