Vrijdag was er niet enkel België-Brazilië. Enkele uren voor de historische WK-match in Kazan werkten heel wat ploegen uit de Jupiler Pro League een oefenmatch af. Anderlecht bleef steken op een gelijkspel, KV Oostende hield een schietoefening,...

Anderlecht - met nieuwkomers Vranjes, Abazaj, Adzic, Santini, Dimata en Bakkali in de ploeg - speelde 1-1 tegen 1B-club Roeselare. Vranjes bracht paars-wit na 12 minuten op voorsprong, maar in de tweede helft maakte Samyn gelijk.

AA Gent won een oefenpot tegen Oudenaarde met 1-3. Sylla (2x) en David troffen raak voor de Buffalo's. De goal van David en de tweede goal van Sylla waren strafschoptreffers.

Dé uitslag van de dag kwam op naam van KV Oostende. De ploeg van Gert Verheyen blikte de Nederlandse amateurclub VV Bruse Boys in met 0-14. Guri scoorde vier keer, Zikvovic drie keer. 

Minder goed verging het STVV. Tegen een uiteraard veel sterkere tegenstander als Bruse Boys verloren de Kanaries met 3-1 van OH LeuvenMmae bracht STVV nochtans vroeg in de match op voorsprong, maar OHL ging erop en erover via Myny, Casagolda en Kehli.

Ook Charleroi kon niet winnen. Het kwam in een oefenmatch niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tubeke. De goal van Ilaimaharitra was wel van schitterende makelij. De Zebra scoorde na een geweldige solo.

Met Waasland-Beveren en Moeskroen tot slot stonden er twee JPL-clubs tegenover elkaar. De Waaslanders haalden het met 1-0. Heymans scoorde de winning goal vijf minuten voor tijd.